ОДРАДИО САМ ТО МУШКИ, ПОШТЕНО: Монструозне речи ратног злочинца Храстова поред места где је мучки убио ненаоружане Србе! (ВИДЕО)

Ј. КЕРБЛЕР, од сталног дописника “Новости” - ЗАГРЕБ

22. 09. 2021. у 00:09

- ЈА сам своје, како се каже, одрадио поштено, мушки - рекао је вечерас ратни злочинац Михајло Храстов на откривању мурала који је исцртан у близини Коранског моста, где је убио 13 резервиста српске националности.

ОДРАДИО САМ ТО МУШКИ, ПОШТЕНО: Монструозне речи ратног злочинца Храстова поред места где је мучки убио ненаоружане Србе! (ВИДЕО)

Фото: РТЛ Принтскрин

Захвалио се навијачима, Бед Блу Бојсима и Карловчанима који су дошли на место где је пре тридесет година Храстов пуцао на младе људе, без оружја и на месту их 13 убио, а двојицу тешко ранио. Многи су желели да се сликају са њим уз мурал на којем је нацртана и пушка са којом је убио резервисте, који су пре тога били разоружани.

- Овај је мурал спомен на наше бранитеље који су бранили Карловац - рекао је Храстов и био награђен бурним аплаузом.

- Овде се бранила Хрватска, а Мишо је са нашом браћом специјалцима стао ту. Направио је велику ствар. Да није било тог чина, ми можда данас не би ту стајали - рекао је председник удружења Громова Јосип Слаћанин, јединице специјалаца који су учествовали у злочину. - Тим је чином одбрањен град и цела Хрватска.

Представници СНВ-а обишли су данас гробове младића који су убијени на Коранском мосту и осудили исцртавање мурала са ликом њиховог убице.

- Величање људи који су осуђени за ратни злочин ни у којем цивилизованом друштву се не ради, величање човека осуђеног за убиство заробљеника није прихватљиво ни у једном поретку утемељеном на етичном и моралном правном поретку - оценио је Милорад Пуповац, а постављање мурала и све око њега назвао ”опасним послом”.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)