ЈАХТАШКИ ДАНИ ЈАНЕЗА ЈАНШЕ: Нови скандал словеначког премијера, са супругом у друштву тајкуна на луксузним бродовима (ФОТО)

Ј. КЕРБЛЕР, дописник "Вечерњих новости" - ЗАГРЕБ

20. 09. 2021. у 22:38

АФЕРА са јахташким данима словеначког премијера Јанеза Јанше добија нови замах, након што су медији објавили слике на којима је снимљен са разним тајкунима на луксузним бродовима.

ЈАХТАШКИ ДАНИ ЈАНЕЗА ЈАНШЕ: Нови скандал словеначког премијера, са супругом у друштву тајкуна на луксузним бродовима (ФОТО)

Фото АП

Тако се на једној од објављених слика види и Јаншина супруга Уршка Бачовник у друштву лобиста Боже Димника и власника јахте Андреја Марачича, једног од највећих добављача словеначког здравства. Медији тврде да се на тим јахтама лобирало за разне послове, док Јанша то демантује.

- На јахтама сам у свом животу могуће био укупно десет часова и то на различитим. Мислим да сам пола сата на једрилици провео са бившим председником Миланом Кучаном - тврди Јанша и демантује да се на луксузним бродовима лобирало за уносне послове. - А слике које објављују медији су снимљене у тренуцима мог одмора, који ваљда могу да приуштим.

Тако су објављене и слике на којима Јанша плови у друштву тајкуна на Маурицијусу и Новом Зеланду и на Јадрану. Образложење до сада није дао одбору за јавне финансије, а опозиција каже да је реч о корупцији на највишем нивоу.

Јанша одговара да је то ”млаћење празне сламе” опозиције и поручује опозицији да прибави доказе ако га жели оптуживати за недозвољене радње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)