РАТ У ХРВАТСКОЈ ЗБОГ МАСКИ: Ученик одбио да носи заштиту на лицу у школи, интервенисала полиција и Центар за социјални рад

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

15. 09. 2021. у 19:23

ТРИ дана трајала је права опсада школе у Крапинским Топлицама када је један ученик, на наговор оца, одбијао да носи маску у школи.

РАТ У ХРВАТСКОЈ ЗБОГ МАСКИ: Ученик одбио да носи заштиту на лицу у школи, интервенисала полиција и Центар за социјални рад

Фото: Depostiphotos

Ученик је са оцем седео крај улаза у школу, обојица без маске, а подршку им је давало неколицина грађана.

Завршило је полицијском интервенцијоме и поступком Центра за социјални рад, а убрзо је уследео нови протест против ношења маски, када је сињски градоначелник Миро Буљ самоиницијативно донео одлуку да ученици у школама не треба маске.

Све је чешћа политизација када је реч о епидемиолошким мерама у Хрватској, где број заражених расте из дана у дан. У суботу ће у Загребу бити велики скуп противник вакцинисања, а најновије истраживање је показало да је највише заражених међу младима, од десет до двадесет година живота.

Хрватска и даље има благе мере, али противници Пленковићеве владе, међу којима је и Миро Буљ, све чешће вуку политичке потезе и минирају и оне минималне мере које су на снази око ношења маски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)