НЕМА КОНСЕНЗУСА У БиХ: Додик гласао против свих тачака, Комшић и Џаферовић за

Novosti online

31. 08. 2021. у 15:25

НА данашњој седници Председништва БиХ за све тачке дневног реда гласали су председавајући Председништва Жељко Комшић и бошњачки члан Шефик Џаферовић, док је против био српски члан Милорад Додик, саопштено је из ове институције.

НЕМА КОНСЕНЗУСА У БиХ: Додик гласао против свих тачака, Комшић и Џаферовић за

Архива

Председништво БиХ, са два гласа за и једним против, није постигло консензус о одлукама из области спољне политике, те ће у складу са чланом 42 Пословника о раду Председништва БиХ, председавајући те тачке дневног реда уврстити на наредну седницу као обавезне.

Са два гласа за и једним против Председништво није постигло консензус ни о одлукама из области покретања преговора за закључивање међународних споразума, прихватање споразума и одређивање потписника, те давање одобрења за закључивање споразума по одлуци Председништва БиХ.

У складу са чланом 42 Пословника о раду и ове тачке тачке дневног реда биће уврштене на наредну седницу Председништва БиХ као обавезне.

Са два гласа за и једним против консензус није постигнут ни о одлукама из области одбране, с обзиром на то да је за доношење одлуке из области одбране, у складу са Пословником о раду Председништва БиХ, потребан консензус.

Пословником предвиђени консензус није постигнут ни о именовању чланова Управног одбора Централне банке БиХ.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)