ДОДИК БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Комшић и Џаферовић праве циркус од Председништва БиХ

Танјуг

17. 08. 2021. у 22:57

ЧЛАНОВИ Председништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић настављају да својим незаконитим и антиуставним понашањем деградирају ту институцију и од ње праве циркус, оцењују у кабинету српског члана Председништва БиХ Милорада Додика.

ДОДИК БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Комшић и Џаферовић праве циркус од Председништва БиХ

Фото: Новости

Из кабинета су на тај начин за Срну прокоментаришали данашњу ванредну седницу крњег Председништва БиХ које је, без присуства Додика, усвојило Одлуку којом се одобрава одржавање војне вежбе "Брзи одговор".

- Комшић, којем су уста пуна БиХ, а све ради на срозавању и срамоћењу њених институција, сазива ванредну седницу на којој он и Џаферовић доносе неку одлуку о одобравању одржавање вежбе ''ЕУФОР - Брзи одговор 2021''. Они на тај начин само исмевају и БиХ и институцију чији су чланови, а која би требало да буде професионална и озбиљна - поручују у Додиковом кабинету.

У саопштењу напомињу да би Комшић и Џаферовић требало да знају да командант ЕУФОР-а, у складу са Анексом 1-А Дејтонског мировног споразума, само обавештава Председништво о одржавању редовне годишње вежбе.

- Овакве вежбе се изводе низ година и имајући у виду да је тада повећано присуство припадника ЕУФОР-а на терену, што би могло да изазове неку врсту узнемирења у јавности, команда редовно обавести све институције и јавност у БиХ - појашњавају у Кабинету.

Наводе и да ЕУФОР није ни тражио одобрење него су само обавестили Председништво о својим активностима, а, поручују, могли су и без тога.

Сматрају зато да седница Председништва о тој теми није била потребна, а посебно доношње било какве одлуке, те оцењују да је такво поступање неозбиљно.

У кабинету тврде да Председништво о том питању не може да доноси одлуке јер се то од њега и не тражи.

- Све одлуке које се тичу одбране могу бити донесене само једногласно тако да су данас на тај начин прекршили Устав и Пословник - наглашавају у Кабинету и поручују Комшићу и Џаферовићу да престану да злоупотребљавају институцију као што је Председништво "за своје ситне чаршијске подвале и обмањивање јавности у Републици Српској и ФБиХ".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)