ДОДИК О ПРОГОНУ СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА: Суд и Тужилаштво БиХ одређени да врше репресију над Српском и Србима

Novosti online

10. 08. 2021. у 20:31

СУД и Тужилаштво БиХ немају уставни основ, они су наметнути од стране међународних инквизитора, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

ДОДИК О ПРОГОНУ СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА: Суд и Тужилаштво БиХ одређени да врше репресију над Српском и Србима

ФОТО: Новости

Коментаришући данашњу наредбу Суда БиХ о расписивању међународне потернице за председником Борачке организације Републике Српске Миломиром Савчићем Додик је изјавио да сматра да су "Суд и Тужилаштво БиХ и одређени да врше репресију над Републиком Српском и Србима".

- Имате ситуацију да се многи муслимани против којих су наводно подигнуте оптужнице, бране са слободе, говоре свашта, нападају, осуђују и они се слободно шетају, нико их не дира. Одједном се за Савчића, само зато што је као председник БОРС-а нешто рекао одређује притвор на начин да се склања тужилац који је био Хрват. Одједном је то муслиман који предлаже да се одреди притвор и Суд то прихвата. То је невероватно. То они хоће да покажу на неколико видљивих људи у Српској на који начин мисле да се односе према народу – истакао је Милорад Додик.

Додик је поручио да на "Суд и Тужилаштво БиХ гледа као на инквизицијске органе који увођењем страха, прикривајући за неког наводно причу о правди и праву, покушавају да у Републици Српској ућуткају сваког онога ко има право и мисли о догађајима и у прошлости и садашњости".

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)