КОНАЧНО РЕШЕНО НАПАЈАЊЕ СТРУЈОМ: Гранични прелаз Ужљебић осветљен соларном енергијом (ФОТО)

В.Митрић

31. 07. 2021. у 00:15

ГРАНИЧНИ прелаз Ужљебић између БиХ и суседне Републике Хрватске, на путном правцу Рипач – Госпић, осветљен је соларном енергијом у пројекту који је управо завршила Управа за индиректно опорезивање.

КОНАЧНО РЕШЕНО НАПАЈАЊЕ СТРУЈОМ: Гранични прелаз Ужљебић осветљен соларном енергијом (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Гранични пријелаз Ужљебић је међународни гранични прелаз за кретање путника. С обзиром на локацију овог граничног прелаза, није имао довод електричне енергије, већ је потреба за струјом решавана путем агрегата. Због оптерећења врло често су се дешавали прекиди снабевањем енергијом и прелаз је знао бити у потпуном мраку.

Фото: В. Митрић

У претходном периоду УИО је покушала да реши овај проблем са предузећима за електродистрибуцију, на начин да се путем далековода доведе електрична енергија до граничног прелаза Ужљебић. С обзиром да се проблем снабдевања овог граничног прелаза није могао решити, директор УИО др Миро Џакула донеи је одлуку да се електрификација граничног прелаза  Ужљебић уради путем соларне енергије.

Фото: В. Митрић

Пројекат електрификације овог граничног прелаза путем соларних панела управо је завршен, чиме је обезбеђено снабдевање електричном енергијом овог међународног граничног прелаза. Вредност инвестиције  је 60.000 КМ. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)