ТРАГЕДИЈА У ХРВАТСКОЈ: Запалио се апарат за кисеоник, преминуо пацијент који је био прикључен на њега

Novosti online

30. 07. 2021. у 16:34

У ТРАГЕДИЈИ која се у петак догодила у Загребу, у Служби за продужено лечење и палијативно збрињавање Нови Мароф вараждинске Опште болнице смртно је страдао пацијент.

ТРАГЕДИЈА У ХРВАТСКОЈ: Запалио се апарат за кисеоник, преминуо пацијент који је био прикључен на њега

Фото: Архива ВН

У 12.29 сати полиција је примила пријаву из Жупанијског центра 112 да је у новомарофској болници дошло до пожара на апарату за кисеоник на који је пацијент прикључен и да је пацијент преминуо од задобијених повреда у пожару.

Због трагичног догађаја Општа болница Вараждин реговала је саопштењем у ком истичу да је директор болнице Ненад Куделић одмах укључио све службе како би предузео све потребне радње за сигурност свих пацијената и запослених у згради Службе за продужено лечење и палијативно збрињавање Нови Мароф.

- Одмах након трагичног догађаја Управа вараждинске Опцште болнице обавестила је изражавајући дубоко жаљење породицу пацијента - наводи се у саопштењу.

Вараждински жупан Анђелко Стричак и његова заменица Силвија Загорец стигли су на место трагедије и затражили од Управе Опште болнице Вараждин да их обавести о свим околностима трагичног догађаја како би се они лично укључили у осигуравање даљег рада Службе за лечење и палијативно збрињавање Нови Мароф.

Такође, жупан је затражио од свих надлежних служби да у што краћем року утврде све околности трагичног догађаја. Више детаља биће познато након истраге.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)