ПЛЕНКОВИЋ: Разговараћемо о забрани усташког поздрава

Танјуг

26. 07. 2021. у 17:58

- О забрани усташког поздрава "За дом спремни" (ЗДС) разговараћемо, све то тамо је ионако већ недопуштено - рекао је хрватски премијер Андреј Пленковић на питање постављено на конференцији за новинаре када ће се расправљати о иницијативи за забрану употребе поздрава ЗДС.

ПЛЕНКОВИЋ: Разговараћемо о забрани усташког поздрава

Андреј Пленковић/ Фото АП

О састанку с представницима удружења жртава нацистичке квислиншке творевине Независне Државе Хрватске (НДХ), он је после седнице жупанијског одбора Хрватске демократске заједнице (ХЏ) Истарске жупаније у Светом Петру у Шуми. рекао је: "Договорићемо се", пренео је портал Индеx.хр.

Пленковић, међутим, није хтео да одговори на питање репортерке ТВ Н1 зашто толико дуго траје одлука о новом закону.

Упитан шта се догађа у Србу, поводом чега је Српско народно веће (СНВ) одржао конференцију за медије о "незапамћеном дивљању филоусташке странке А-ХСП Дражена Келеминца, које већ неколико дана узнемирава становнике Срба", премијер је рекао да је прочитао шта се догађа.

- Према садашњем закону, сви механизми које имају полиција и судови су ту за предузимање мера. Колико сам схватио, полиција је већ деловала и деловаће поновно ако треба - рекао је Пленковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)