ХОРОР У ЗАДРУ: Дрогирани Белгијанац дивљао кроз град, ударио трудницу која је изгубила бебу

Новости онлине

13. 07. 2021. у 20:45

ПОЛИЦИЈСКИ службеници саобраћајне полиције у Задру спровели су истрагу против 43-годишњег држављанина Белгије који се сумњичи за изазивање саобраћајне несреће.

ХОРОР У ЗАДРУ: Дрогирани Белгијанац дивљао кроз град, ударио трудницу која је изгубила бебу

Фото: Депоситпхотос

Наиме, он се сумњичи да је 11. јула 2021. године око 15:30 у Петрчанима изазвао несрећу у којој је тешке телесне повреде опасне по живот задобила трудница, док су две особе из паркираног возила, међу којима је и двогодишње дете, лакше повређене. Међутим, јуче је објављено да је трудница од повреда задобијених током несреће изгубила дете.

Данас се огласило и Жупанијско државно тужилаштво које је донело решење о покретању истраге против 43-годишњака због основане сумње да је починио кривично дело изазивања саобраћајне несреће.

- Постоји основана сумња да је окривљени 43-годишњак 11. јула 2021. око 15,30 сати код  паркиралишта у месту Петрчане, изазвао несрећу. Основано се сумња да је, након претходне вербалне препирке са својом девојком односно 39-годишњом белгијском држављанком, под утицајем опојног средства управљао неприлагођеном брзином својим аутомобилом марке БМW иза њеног аутомобила марке Мерцедес не држећи притом довољан размак иза њеног аутомобила и занемаривши чињеницу да улази у туристичко место где има пуно пешака.

Наводе и да се основано сумња да је доласком до паркиралишта, након што је 39-годишњакиња успорила брзину кретања свог аутомобила, у немогућности да заустави аутомобил на време како не би ударио у њен аутомобил, нагло скренуо у лево према паркиралишту због чега је изгубио контролу управљања над аутомобилом и ударио 35-годишњу хрватску држављанку.

Основано се сумња да је возилом ударио и аутомобил марке Шкода загребачких регистарских ознака заједно са пешакињом при чему је тај аутомобил одбачен на друго паркирано возило, а потом је дошло и до удара другог возила у треће возило.

У саобраћајној несрећи је тешке и по живот опасне повреде задобила 35-годишња жена која је била у поодмаклој трудноћи, а њено нерођено дете преминуло је 12. јула 2021. у Општој болници у Задру.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)