ГЛАВАШУ МАЛО КРВИ НА РУКАМА: Крвник из Осијека би и даље да убија Србе и неистомишљенике

Новости онлајн

12. 07. 2021. у 13:29

ОПТУЖЕНИ ратни злочинац из Осијека Бранимир Главаш недавно је на свом фејсбук налогу написао да је побио премало људи и додао смајли да би увеселио своје присталице.

ГЛАВАШУ МАЛО КРВИ НА РУКАМА: Крвник из Осијека би и даље да убија Србе и неистомишљенике

Фото Архива

Нови испад бившег (и садашњег) хрватског генерала обрушио се на новинара Зорана Шпрајца који је у једној емисији изјавио (и извинио се одмах) да је Главаш осуђени ратни злочинац.

Повампирено усташтво у Хрватској испливало је на сцену (фејсбук страницу Главаша) у пуној снази.

Главаш је на свом фејсбук налогу одмах написао да ће и поред извињења тужити Шпрајца, а његови пратиоци су почели да вређају, понижавају и прете ликвидациојом новинару, успут “истражујући” генезу његовог имена, оптужујући га да је био Србин који је променио презиме...

Фото Принтскрин Фејсбук Бранимир Главаш

Један од коментатора је написао да Шпрајца треба ликвидирати што је Главаш лајковао (одобрио).

Међу онима који су писали коментаре на Главашеву намеру да тужи Шпрајца, било је и оних са супротним мишљењем.

Тако је један упито осијечког крвника колико их је убио, на шта је Главаш одговорио “Премало и додао смајлија”.

Фото Принтскрин Фејсбук Бранимир Главаш

Једном коментатору “са српским именом” који му је објавио насловну страну Ферал Трибјуна са именима убијених осијечких Срба и Главашевом главом хрватски генерал одговара: Обриј браду, а када га је овај упитао да ли би га полио киселином и облепио селотејпом, Главаш је одговорио “Не, само би те обријао на суво, ставио на трактор и бирај правац”

Фото Принтскрин Фејсбук Бранимир Главаш

УСТАВНИ СУД УКИНУО ПРЕСУДУ

Бранимир Главаш био је осуђен за злочине које је починио над Србима у Осијеку од јула до децембра 1991. године. Као фактички управник града учествовао је и(или) наређивао убиства свих који су му сметали, укључујући шефа полиције Јосипа Рајл Кира.

Фото принтскрин Фејсбук Бранимир Главаш

Због почињених злочина осуђен је на (само) осам година, али је Уставни суд Хрватске ту пресуду поништио и вратио на поновно суђење 2015. године. Нови поступак почео је почео је половином јуна 2018. године и још увек траје.

Фото принтскрин Фејсбук Бранимир Главаш

ПОЛИТИЧКИ КОНСЕЗУС МИЛАНОВИЋА И ПЛЕНОВИЋА

После укидања пресуде Главашу су враћени и чин и ордење које је добио. То је учинио председник Милановић, а премијер Пленковић је једног главашевца ставио на изборну листу на последњим изборима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)