ПИТАЊЕ НА КОЈЕ САРАЈЕВО НЕМА ОДГОВОР: Додик директно у мету - Зашто нико не прогласи дан жалости кад су у питању српске жртве? (ВИДЕО)

Novosti online

07. 07. 2021. у 20:50

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик питао је на РТРС зашто нико не прогласи дан жалости у БиХ кад су у питању српске жртве.

ПИТАЊЕ НА КОЈЕ САРАЈЕВО НЕМА ОДГОВОР: Додик директно у мету - Зашто нико не прогласи дан жалости кад су у питању српске жртве? (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/илустрација

- Како хоће да прогласе дан жалости за Сребреницу 11.јула, а зашто не прогласе дан жалости када обележавамо парастос у Братунцу, зашто нема дана жалости у БиХ када обележавамо Јасеновац или када одлазимо у Брода на Дрини где је убијено 6.000 Срба. Или зашто нису прогласили дан жалости када смо освештавали нову цркву посвећену пребилковачким мученицима - навео је Додик.

Милорад Додик је рекао да Министарство иностарних послова неће бити коришћено за потребе доласка страних делегација, те да сматра да муслимани на овакав начин омаловажавају своје жртве.

Додик је затражио од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији министра спољних послова у Савету министара Бисере Турковић да се 11. јула заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића