БАЗА УЗ ХРВАТСКУ ГРАНИЦУ: Словенија формирала специјалну полицијску јединицу за борбу против миграната

Танјуг

15. 06. 2021. у 19:17

У БРЕЖИЦАМА је данас почела да ради посебна група словеначке полиције за борбу против илегалних миграција, објавило је данас словеначко Министарство унутрашњих послова.

БАЗА УЗ ХРВАТСКУ ГРАНИЦУ: Словенија формирала специјалну полицијску јединицу за борбу против миграната

Фото: Фејсбук/Принтскрин

Група за сада има 23 полицајаца, а повећаваће се јер је предвиђено да укупно има 52 члана, пренела је Хина.

Говорећи поводом почетка деловања јединице, министар унутрашњих послова Алеш Хојс и директор полиције Антон Олај казали су да су за седиште изабране Брежице, јер је на том подручју највише покушаја илегалних улазака миграната у Словенију и да се до сада на том плану није довољно урадило.

- Број илегалних миграната који се откривају у Словенији и на такозваној балканској траси и даље је на високом нивоу. На то се одазивамо проактивно и планирањем мера за заштиту границе, због чега смо увели бројне организационе, законске и оперативне мере - казао је Олај, наведено је у саопштењу словеначког МУП-а.

Посебна полицијска јединица са седиштем у Брежицама има задатке на граници са Хрватском и у унутрашњости, а задужена је за прекогранични криминалитет, незаконите миграције, кријумчарење оружја, украдена возила, муницију и друго.

Контролу државне границе обавља оптоелектронским системима и прегледом превозних средстава електронским и фибероптичким направама, саопштили су из МУП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)