ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Укида се полицијски час - Крећу забаве на отвореном

М. Станчић - Стални дописник из Скопља

14. 06. 2021. у 13:19

КОМИСИЈА за заразне болести Северне Македоније у понедељак је предложила Кризном штабу за борбу против заразе Ковид 19, укидање полицијског часа и додатно ублажавање рестриктивних мера, објавио је ресорни министар за здравство др Венко Филипче.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Укида се полицијски час - Крећу забаве на отвореном

Фото: М. Станчић

Стабилна епидемиолошка ситуација у земљи, и како наводи, смањен број новозаражених вирусом Ковид 19, омогућују олакшице предложених рестриктивних мера. Одлуке су предложене Кризном штабу и очекује се да ће бити усвојене на седници Владе у Скопљу и да ће ступити на снагу 16. јуна.

Предложено је потпуно укидање полицијског часа, укидање мере ограничења од максимума 100 гостију на свадбама и прославама. Дозвола организовања скупова, концерата и забава у клубовима и угоститељским локалима – само на отвореном простору, са капацитетом од 50 одсто капацитета објеката, са максималним бројем од 1000 лица.

Филипче је у понедељак потврдио да у последња 24 часа, нема ни једног преминулог од последица заражавања вирусом Ковид 19, први пут после 10 месеци. Регистровано је само осам новозаражених у земљи од укупно 3068 тестирања. Девет пацијената је оздравило...

- Први пут после 2. септембра 2020, не бележимо ни једног преминулог од Ковид-19. Вирус није побеђен, далеко од тога, али ова мала победа улива нам наду да смо ближе окончању агоније. Ипак, мере ћемо морати да поштујемо, а једини начин да смањимо број жртава је масовно да се вакцинишемо, изјавио је Филипче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)