ДИЛЕР ЗАВРШИО ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ ДОК ЈЕ БИО У ЗАТВОРУ: Пуштен на условну слободу - већ има понуду за посао

Новости онлајн

11. 06. 2021. у 14:01

ВИСОКИ казнени суд данас је објавио да на условну слободу пушта мушкарца који је одслужио 17 од 21 досуђене године затвора.

ДИЛЕР ЗАВРШИО ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ ДОК ЈЕ БИО У ЗАТВОРУ: Пуштен на условну слободу - већ има понуду за посао

FOTO: Depositphotos

Како је објављено на веб страницама Високог казненог суда, решењем суда постало је правомоћно решење о условном отпусту с издржавања казне затвора затворенику који је осуђен на јединствену казну дуготрајног затвора 21 годину за кривично дело злоупораба опојних дрога и фалсификовање исправа.

Прошверцовао више од пола тоне кокаина у Хрватску

Затвореник је осуђен јер се 2003. повезао с другим особама због кријумчарења и продаје дроге. Те особе су у Јужној Америци купиле 533,48 кг дроге кокаина и јахтом превезли у Републику Хрватску. Кад су стигли, затвореник је преузео ту дрогу ради даље продаје. Дрогу је укрцао у аутомобил на које је ставио неприпадајуће регистарске плочице, објавио је суд.

Датум отпуштања затвореника на условни отпуст одредиће налогом судија истраге у року од три дана од примања решења Високог казненог суда. Затвореник мора бити отпуштен најкасније у року три дана од доношења налога. Затвореник је дужан да се редовно јавља надлежној полицијској станици. Јављање мора бити једном месечно до истека условног отпуста 2024. Затвореник може променити место пребивалишта, односно боравишта, само уз сугласност суца извршења Жупанијског суда.

Током издржавања казне дипломирао право у Сплиту, има понуду за посао

Високи казнени суд сматра да су испуњене законске претпоставке за примјену условног отпуста. Затворенику је боравак у затвору током извршавања казне затвора оцењен као ''нарочито успешан'',ангажован као нарочито успешан радник. Прије није осуђиван, други казнени поступци против њега нису у тијеку.  Током издржавања казне затвора дипломирао је право на Правном факултету Свеучилишта у Сплиту, има понуду за посао, објавио је суд.

"Евидентно је дошло до промене у понашању"

Признаје почињење кривичних дела те изражава своју критичност и жаљење за почињеним. Има подршку породице. Затвореник је до сада издржао преко 17 година изречене му казне. Високи казнени суд је закључио да је правилан закључак првоступањског суда да је досадашње издржавање ове казне затвора очито утицало на затвореника па се сврха кажњавања може постићи и надзираном слободом у оквирима увјетног отпуста. Код затвореника је евидентно дошло до промјена у понашању па је за очекивати да на слободи неће чинити нова казнена дела, закључује суд.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

РОДИЛА МУ ЈЕ СИНА: Шотрина жена била је најлепша у Југославији, а завршила је трагично - није оставила ни опроштајно писмо (ФОТО)