"СВИ СТЕ ПОСТАЛИ МАЛО ПРЕБАХАТИ": Пленковић већ данима ратује са новинарима, не може да преболи дебакл ХДЗ-а

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

01. 06. 2021. у 17:59

ВЕЋ други дан, након локалних избора у Хрватској, траје мали рат Андреја Пленковића и неких новинара који, очито, премијеру иду на живце.

СВИ СТЕ ПОСТАЛИ МАЛО ПРЕБАХАТИ: Пленковић већ данима ратује са новинарима, не може да преболи дебакл ХДЗ-а

Фото: ЕПА

- Сви сте постали мало пребахати, обесите си такав наступ кући о' чавао - рекао је Пленковић након што су га новинари "решетали" питањима. Посебно се обрушио на новинара Н1 телевизије Хрвоја Крешића који му је рекао да професорски наступа према медијима. "Ово је ситни безобразлук који сте се данас допустили, а сутра више нећете", рекао је премијер.

Пленковића је посебно засметало што су неки новинари криво пренели име Давора Филиповића, кандидата ХДЗ-а на изборима у Загребу који је завршио на четвртом месту и није ушао у други круг. Иако се новинарка која је криво навела име извинула, Пленковић није посустао: "Коме ви продајете те приче, нема тога ко ће да промени мој став и моје мишљење. Постоји велики и јак изражен отпор да се нападне кандидате ХДЗ-а у Загребу и Сплиту и то је чињеница".

Премијер није штедео ни политичке аналитичаре, а једног од њих, професора Дражена Лалића назвао је плаћеником РТЛ телевизије. Тврди  да је изнео тешке негативне квалификације о кандидату ХДЗ-а, а друге је доживљавао као своје.

- То није објективно и непристрано и није у реду. Није да ја забрањујем некоме да говори што мисли, али Лалић треба да каже да је његова опција лева - реговао је хрватски премијер. "Лалић се реферисао о ХДЗ-овом кандидату на најбруталнији могући начин. Извређао га је. У сваком случају, ја ћу да говорим што хоћу".

Када је кулминисала свађа са неким новинарима Пленковић је само рекао ”је, је, ајмо даље” и закључио да уопште није фиксиран на медије.

"Да сам фиксиран ми не би побеђивали у 15 жупанија и не би решавали ове проблеме које имамо”. Посебно се Пленковић разљутио када му је Хрвоје Крешић казао да ако већ толико жели може и да уређује и нека се јави на конкурс који је за сада отворен за студенте. ”Али може се брзо напредовати”. На то је премијер љуто одговорио "Крешићу, већ смо ушли у дубоки офсајд. Ја говорим као председник владе", након чега је напустио конференцију за новинаре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)