НА ИВИЦИ ЗДРАВОГ РАЗУМА: Ово су најчуднији закони на свету

Предраг Стојковић
Предраг Стојковић

25. 06. 2024. у 00:31

СВАКА држава има своје законе - без њих она једноставно не би могла да функционише јер би свако чинио оно што му је воља.

НА ИВИЦИ ЗДРАВОГ РАЗУМА: Ово су најчуднији закони на свету

FOTO: N. Skenderija

Дакле, они су ту да регулишу права и обавезе сваког појединца. У већини земаља су они чак мање или више слични. Ипак, постоје и оне земље које су отишле корак даље и својим становницима забраниле потпуно сулуде ствари.

 

У Аризони је забрањено оставити магарца да спава у кади

У америчкој држави Аризона становницима је забрањено да остављају магарца да спава у кади. Као основа за овај закон послужио је један смешан догађај који се десио 1924. године, када је магарац који је живео у дворишту одлучио да преспава у кади. Док је магарац спавао, догодила се поплава, а водена бујица је каду почела да носи великом брзином. Становници Аризоне су једва спасили јадну животињу, а након тога власти су се побринуле да се слична ситуација никада више не деси, тако што су донели одговарајући закон.

У Немачкој је забрањено остати без горива на ауто-путу

Немачка је држава у којој је закон о безбедности у саобраћају веома ригорозан, а једна од забрана односи се и на заустављање на ауто-путу из било ког разлога. Возачи у тој земљи обавезни су да пре поласка на пут провере исправност возила и ниво горива у резервоару, јер уколико им аутомобил стане - власти ће то протумачити као кршење овог закона и потпуни немар када је реч о безбедности свих учесника у саобраћају.

Сингапур је забранио продају и жвакање жвака

Закон о увозу и дистрибуцији жвакаћих гума се у Сингапуру појавио још 1992. године, али само жвакање тада није било забрањено. Међутим, 2004. године власти су ревидирале поменути закон и забраниле жваке потпуно, изузев случајеве када се оне "преписују" (попут лекова) у терапеутске сврхе. Овај необичан закон донет је са разлогом јер су вандали почели да их лепе на врата возова ометајући њихов правилан рад, на поштанске сандучиће онемогућавајући њихово коришћење и генерално свуда на јавним местима, чинећи их прљавијим и неуреднијим.

У Џорџији је забрањено да перната живина самостално прелази улицу

Становници савезне државе Џорџија у Сједињеним Америчким Државама који се баве узгајањем пернате живине морају и те како да воде рачуна да њихове животиње не одлутају из дворишта. Ова држава има веома јасан закон по питању њиховог кретања, а власницима се строго забрањује да њихове кокошке, патке и гуске својевољно и самостално прелазе улицу. Ипак, уколико дозвола власника постоји - проблема нема.

(рт.рс)

БОНУС ВИДЕО - НУКЛЕАРНЕ ВЕЖБЕ: Руске снаге вежбају електронско лансирање ракета током нестратешких вежби

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

СКАНДАЛ! Песме о терористичкој ОВК пуштене на стадиону  пред утакмицу Борца (ВИДЕО)