ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ У ЉУБАВИ: Правило 50-30-20

Бојана Јовановић

21. 03. 2024. у 14:00

Живот посматран кроз лагани рам ружичастих наочара, вечно разиграни лептирићи у стомаку, осмех који не скидате са лица, неки су од непогрешивих показатеља да сте заљубљени. Но, кажу да заљубљеност кратко траје.

ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ У ЉУБАВИ: Правило 50-30-20

Фото Shutterstock

Да бисте је „претворили“ у љубав онако како доликује, требало би да обратите пажњу на неке ситнице које се често у односима подразумевају, иако су погрешне. Стручњак за љубавне односе, Американка Венди Атербери, паровима предлаже правило за успешну везу, названо „50-30-20“. Шта се крије иза ових бројки? Прва, 50, односи се на 50 одсто времена, које би, у току дана, било потребно одвојити за партнера. Пријатељима и породици требало би посветити 30 одсто времена, а 20 одсто самом себи. Према Атербериним речима, управо ова „формула“ осигурава здрав и успешан емотивни однос.

Уз то, Венди саветује да би требало да се неспоразуми у комуникацији у већој мери разјашњавају уживо или путем телефонског разговора, а мање преко порука. Ако приметите да вам је то тешко и да радије бирате СМС – највероватније сте у вези са неодговарајућим партнером. Такође, поменути стручњак за љубавне односе поручује да би ваљало избећи замку илузије да је ваша веза више од онога што заправо заиста и јесте, јер је врло могуће да партнер и ви имате другачије доживљаје вашег односа. Ако сте заљубљени, показујте то колико год желите, али немојте терати партнера да вам узвраћа истом мером, ако није спреман или способан за то. Велика је вероватноћа да ћете га тим начином понашања отерати од себе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма