ОТКРИВЕНИ ЈЕЗИВИ ПОДЗЕМНИ БУНКЕРИ: Чланови озлоглашене јапанске Јединице 731 су овде вршили сурове експерименте над људима

Новости онлине

31. 05. 2023. у 20:36

ИСТРАЖИВАЧИ из Кине су открили да су пронашли стуктуру за коју се сумња да је користила озлоглашена Јединица 731 приликом вршење експеримената над људима.

ОТКРИВЕНИ ЈЕЗИВИ ПОДЗЕМНИ БУНКЕРИ: Чланови озлоглашене јапанске Јединице 731 су овде вршили сурове експерименте над људима

Фото: ЕПА

Између 1939. и 1945. године, јапанска царска војска из тајне Јединице за биолошко ратовање 731 на тлу Кине и југозападне Азије је спроводила неке од најсуровијих експеримената на људима. Она је 1936. године, оформљена као агенција за истраживање јавног здравља, али у тренутку када је 1945. године, разбијена - њени чланови су оптужени за врешење ратних злочина над око пола милиона људи. 

Потрага за одговорима

Након бацања атомских бомби 1945. године на Хирошиму и Нагасаки и капитулације јапанског цара преко радија, совијетска восјка је ушла у Манџурију и у потпуности уништила непријатељску војску коју је затекла на том тлу. Међутим, како су непосредно пре тога чланови Јединице 731, већину компромитујућих докумената спалили - услед недостатка доказа већина њих је избегла казну.

У потрази за одговорима на питања, шта се тачно дешавала унутар њихових лабораторија - кинески археолози су 2019. године покренули геофизичка и сондажна истраживања унутар постројења повезаних тунелима код града Анде у Кини. Овде је некада постојала читава зграда коју је империјална војска користила као базу за спровођење експеримената на људима, а од које су до данас сачувани само подземни делови. 

Десетине хиљада људи је ту подвргавано ампутацијама удова и то најчешће без анестезије и намере да особа преживи. Док су друге пак заражавали тешким болестима и онда их отварали на живо како би испратили напредак болести, или жене присиљавали на трудноћу како би пратили пренос болести са мајке на дете и сл. 

Научници још увек нису закорачили у ове просторије у којима је преминуло на хиљаде мушкараца, жена и деце и из којих ни један од субјеката на којима су вршена испитивања није изашао жив - иако је прелиминарно сондирање открило детаље о подземним структурама за које се сада сумња да би могле да пруже нове доказе о ратним злочинима који су се дешавали. Конкретно у делу бункера у ком је откривена оругла соба, за коју се сумња да је коришћена за посматрање и сецирање људи приликом експеримената. 

Резултати истраживања су објављени у часопису Northern Cultural Relics. 

(Национална географија)

БОНУС ВИДЕО: СПЕКТАКУЛАРНИ СНИМЦИ КИТОВА - Дивови код обала Аргентине припремају се за доношење младих на свет

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

САВИЋ О КОСОВУ: Зашто је за нас Србе много више од територије - завет и света земља