ИЗУМИТЕЉ МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА МАРТИН КУПЕР: Примио награду за животно дело

Танјуг

28. 02. 2023. у 23:17

МАРТИН Купер, човек који је изумео мобилни телефон, примио је награду за животно дело на Светском конгресу мобилних комуникација у Барселони, највећем сајму бежичних комуникација на свету.

ИЗУМИТЕЉ МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА МАРТИН КУПЕР: Примио награду за животно дело

Фото Shutterstock

Држећи у рукама прототип првог мобилног телефона названог "цигла" који је изумео пре 50 година, Мартин Купер је с оптимизмом говорио о будућности мобилне технологије, али је изразио и забринутост због ризика који смарт телефони представљају и за приватност и за популацију младих, наводи се у извештају Асошијетед преса.

-Моје најнегативније мишљење јесте да више немамо никакву приватност јер је све о нама негде снимљено и доступно некоме ко има довољно јаку жељу да то види или чује, рекао је 94-годишњи Купер.

Поред "ерозије приватности" Купер је изразио забринутост и због споредних негативних ефеката којима су изложени корисници паметних телефона и друштвених медија, попут зависности од интернета и олакшаног приступа деце штетним садржајима.

Описујући себе као сањара и оптимисту, Купер је изразио наду да напредак у технологији мобилне телефоније има потенцијал да револуционарно унапреди области попут образовања и здравствене заштите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

Новак Ђоковић доказао је свима више пута да је најбољи тенисер свих времена. Док појединци покушавају све то да умање и да убаце и Роџера Федерера у ту трку, српски ас наставља да доминира. Сада је један податак показао колико је он испред свих, а то се никако неће допасти Рафаелу Надалу и Карлосу Алкаразу.

04. 10. 2023. у 08:51

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

СВЕ СЕ СРУШИЛО У ТРЕНУ: После 35 година брака, чула тајни разговор мужа и сазнала праву ИСТИНУ о њему