ВРТОГЛАВИ РАЧУН СА МИКОНОСА: Американке два мохита и две порције краба платиле 600 евра (ФОТО)

Новости онлајн

25. 05. 2022. у 16:18

ДВЕ америчке држављанке, мајка и ћерка, одлучиле су се за ручак у ресторану на грчком острву Миконос, који их је скупо коштао.

ВРТОГЛАВИ РАЧУН СА МИКОНОСА: Американке два мохита и две порције краба платиле 600 евра (ФОТО)

Фото: Пиксабеј

Бренда Молтон и њена деветнаестогодишња ћерка Кејла провеле су дан на популарној плажи Миконоса Платис Гиалос. Одлучиле су да ручају у ресторану „ДК Ојстер“ који их је прескупо коштао, а доживеле су и непријатности. За две порције краба и два коктела платиле су 600 евра, под претњом да ако не плате, неће моћи да напусте Грчку.

- Два мохита и две порције краба не могу да коштају 600 евра. Не желим да платим тај рачун - истакла је Бренда Молтон, обративши се конобару у ресторану.

Стигао је и одговор конобара: „Ако не платиш рачун, позваћу полицију и нећеш моћи да напустиш Грчку. Лако ћемо утврдити где станујете“.

Жена која је посматрала сцену, такође туриста, рекла је да је претходног дана у истом ресторану видела исту сцену у вези са плаћањем рачуна и да је стигла полиција која је „вероватно“ у све умешана.

На „Трипадвајзору“ страница ресторана је затрпана коментарима гостију, који тврде да су доживели слична искуства, али су их пре тога љубазни конобари „мамили“ да одседну у ресторану јер су лежаљке бесплатне.

- У западном свету не постоји слободна земља у којој би конобари ресторана објашњавали наплату својих рачуна. Понекад се трудимо да госту објаснимо велике трошкове пословања у туризму. Ни луксузни брендови не објашњавају своје цене. Избор је на купцу - гласио је одговор из спорног ресторана, пренео је РТС.

БОНУС ВИДЕО: 

ЗНАМЕНИТОСТИ БЕОГРАДА: Погледајте како туристи могу да разгледају нашу престоницу


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДУШЕВЉЕНА: Венус послала поруку Нолетовим клинцима (ФОТО)