УГРАДЊА ЧИПОВА У ЉУДЕ: Маск открио када ће се то догодити

Novosti online

07. 12. 2021. у 20:51

ВЛАСНИК компаније Тесла и један од најбогатијих људи на свету, Илон Маск, изјавио је да се нада да ће његова компанија Неуралинк следеће године почети са уградњом микрочипова у људе.

УГРАДЊА ЧИПОВА У ЉУДЕ: Маск открио када ће се то догодити

Илон Маск / Фото АП

Компанија Неуралинк основана је 2016. године и она се бави развијањем чипова (можданих импланта) којима ће бити омогућена комуникација са компјутерима и који ће подстицати мождану активност

Циљ компаније је развој интерфејса мозак-компјутер који ће омогућити повезивање људи и рачунара. Ово се пре свега односи на људе који болују од парализе и који би на тај начин могли да комуницирају преко телефона или рачунара.

Маск је тада образложио да би систем могао да се користи за лечење Паркинсонове и Алцхајмерове болести, као и за очување можданих функција, преноси поратл Бизлајф.

Током недавног јављања уживо на Вол стрит журнал самиту, Маск је открио планове компаније.

-Неуралинк добро функционише код мајмуна и тестови показују да је врло сигуран и тако може бити и уклоњен, рекао је и додао да се нада ће, ако буде добио дозволу регулатора, уређај бити испробан на људима следеће године.

Он је и твитовао на ову тему.

-До развоја ће доћи кад будемо имали уређаје у људима идуће године (тешко је разговарати са мајмунима), написао је Маск на овој друштвеној мрежи.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)