ЊУЈОРШКИ МУЗЕЈ ДОБИО ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ ЗА ОБНОВУ: Метрополитен ускоро у новом руху

Novosti online

01. 12. 2021. у 15:17

МЕТРОПОЛИТЕН музеј у Њујорку примио је највећу финансијску донацију у својој историји у износу од 125 милиона америчких долара, што би требало да буде довољно за његову обнову.

ЊУЈОРШКИ МУЗЕЈ ДОБИО ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ ЗА ОБНОВУ: Метрополитен ускоро у новом руху

Фото Твитер

Донација је стигла од Оскара Танга и његове супруге Агнес Хсу-Танг, америчких држављана кинеског порекла. Оскар Танг је 1948. стигао у САД као избеглица из Кине са 11 година.

Донација ће бити употребљена за обнову соба посвећених модерној и савременој уметности, а нове просторије носиће име супружника Танг.

Оскар Танга има 83 године, а према биографским подацима ради се о археологу и историчару уметности који је потомак династије Минг. Био је саветник за културу бившем америчком председнику Бараку Обами и при УНЕСКУ. Рођен је у Шангају и са 11 година послат у САД, након што је његова породица из Кине побегла у Хонг Конг током комунистичке револуције 1948.

Постао је први Американац азијских корена који је ушао у управу Метрополитен музеја, којем већ 30 година донира новац, а финансирао је и поједине изложбе и куповину уметнина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАВИРИТЕ У СТАРЛАЈНЕР: Астронаут показао како изгледа унутрашњост нове свемирске летелице (ВИДЕО)