СИРОМАШНИ РИБАР ПОСТАЋЕ МИЛИОНЕР: Пронашао је мистериозни предмет на обали

Novosti online

02. 10. 2021. у 19:04

БАЈКЕ некада умеју да постану стварност. И то је доживео Тајланђанин по имену Наронг Печарај.

СИРОМАШНИ РИБАР ПОСТАЋЕ МИЛИОНЕР: Пронашао је мистериозни предмет на обали

Фото: Депозит

Овај сиромашни рибар који је до сада зарађивао од риболова тек неколико стотина долара месечно сада је постао милионер. Тачније још није, али ускоро ће пропасти.

Њему се осмехнула срећа када се враћао из риболова и приметио на обали чудни предмет који га је заинтригирао, али када му је пришао ближе схватио је шта то може да буде.

Запамтио је причу о амбергрису коју је гледао на телевизији и овај мистериозни камени предмет који је пронашао му је деловао баш као то.

Узео је то и сакрио, а потом прво проверио код куће тако што је покушао да једно парче истопи и тада је био још сигурнији да је пронашао "ковчег са златом", а то су му ускоро потврдили и научници са универзитета.

Када је добио званичну потврду да је у питању амбергрис, једна од најскупљих материја на свету, ишчекује понуде купаца, а како ствари стоје најмање што ће зарадити за продају овог предмета је милион долара.

Амбергрис је материја коју кроз свој дигестивни тракт избацује врста кита по имену уљешура, али то нису фекалије, већ посебна материја која служи за подмазивање дигестивног тракта.

У почетку јако смрди, али временом се скамењује и плута морима, а онда добија слаткасту и дуготрајну арому, због чега се користи као један од главних састојака у индустрији парфема.

(Телеграф.рс)

Запратите Нпортал на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика