НИШЛИЈИ ПОБЕГАО МАЧАК ИЗ КОЛА НА ПУТУ КА МОРУ: Софио пронађен након месец дана потраге у кањону Мораче

Новости онлајн

09. 09. 2021. у 16:32

НИШЛИЈА Војкан Живковић успео је да пронађе свог мачка Софиа после пуних месец дана потраге у кањону Мораче.

НИШЛИЈИ ПОБЕГАО МАЧАК ИЗ КОЛА НА ПУТУ КА МОРУ: Софио пронађен након месец дана потраге у кањону Мораче

Фото: Приватна архива

Живковић и његова пријатељица кренули су 9. августа у Бар на одмор, а мачак им је побегао из аутомобила после удеса који се догодио у кањону, око 20 километара од Подгорице.

Он је рекао да су путовали са два аутомобила јер ће на мору остати два или три месеца, тако да су понели доста ствари и повели три мачка и пса.

- Ја сам путовао са познаницом из Подгорице, а мачори у транспортерима и пас налазили су се у аутомобилу моје пријатељице. Када је доживела удес, настала је паника и метеж и тада је Софио нестао - рекао је Живковић.

Приликом ударања аутомобила у банкину и окретања на путу, додао је, његова пријатељица је срећом задобила само лакшу повреду на руци, остале животиње су прошле неповређене, али је Софио нестао јер се отворио поклопац транспортера.

- Истог дана кренули смо да га тражимо, наставили смо и сутрадан, али без успеха. Након што смо се сместили у Бару, наставио сам да одлазим у канјон Мораче сваког другог или трећег дана и тражио га - изјавио је Живковић.

Фото: Приватна архива

Како је казао, сваки пут када би отишао у потрагу са Софиом носио би му воду и храну и некада је затицао нетакнуту, а некада је била поједена.

- Много људи из Будве, Сутомора и других места на мору ми је помогло око превоза до Мораче, јер је ауто моје пријатељице у удесу потпуно уништен. Одлазио сам упорно и пео се уз гудуре у канјону, али од мог мачка није било никаквих трагова. Поделио сам апел за помоћ у проналажењу преко друштвених мрежа, међутим и то није помогло - рекао је Живковић.

Према његовим речима, на крају им је помогао савет пријатеља да покушају да намаме мачка уз помоћ познатих мириса и ухвате га у клопку за хватање мачака.

- У близини тог места где је нестао поставио сам пре два дана клопку и моје ношене мајице, као и трину из танспортера других мачора. Јуче сам затекао Софиа у клопци“, казао је Живковић.

Софио је прегледан код ветеринара и установљено је да нема никакве повреде осим што је мало смршао и дехидрирао, рекао је власник.

Додао је такође да нема никакве сумње да је мачак којег је пронашао његов, јер се ради о чипованој животињи и очитавање чипа код ветеринара је то и показало.

Живковић је казао да је Софио преживео у канјону месец дана сигурно због хране коју му је остављао, али и захваљујући томе што га је удомио са улице када је имао пет, шест месеци, а до тада је научио да се сам сналази у природи.

(Нишке вести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз