МАЛА МАТУРА СЕ ПОМЕРА ЗА ЈЕДАН ДАН: Влада усвојила измене

Љ.Б.

13. 06. 2024. у 15:18

МИНИСТАРКА просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да ће завршни испит у основним школама бити померен за један дан и одржаће се 18, 19. и 20. јуна, а поводом закључка Владе Србије да 17. јун, други дан Курбан-бајрама, буде нерадни дан за припаднике Исламске заједнице у Србији.

МАЛА МАТУРА СЕ ПОМЕРА ЗА ЈЕДАН ДАН: Влада усвојила измене

Зоран Јовановић Мачак

Министарка је рекла да ће се испит одржати по редоследу као што је и планирано, и да ће првог дана, 18. јуна, ученици полагати тест из српског, односно матерњег језика, другог дана математику и трећег изабрани предмет.

"Такође ћемо померити по један дан и објављивање резултата, па ће 22. јуна бити прелиминарни, а 25. јуна дефинитивни коначни резултати и распореди где су се деца уписала", истакла је Ђукић Дејановић.

Она је навела да ће објављивање коначних резултата расподеле по средњим школама и образовним профилима бити 2. јула.

Ђукић Дејановић је напоменула да ће понедељак, 17. јун, бити само још један дан припреме и релаксације за ђаке пре теста и том приликом је свој деци, родитељима, као и наставницима још једном пожелела много успеха и среће у данима полагања испита.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

КО ЈЕ ОТАЦ ЧЕХОВЉЕВОГ ДЕТЕТА: Како је великог писца завела жена која ником није била привлачна?