ПРВА "ДИЗАЈН ОЛИМПИЈАДА": Ђаци Графичко-медијске школе организовали такмичење за младе уметнике

Б.Б.

12. 12. 2023. у 14:50

У ГРАФИЧКО-медијској школи одржана је прва "Дизајн Олимпијада", коју су организовали ученици ове школе.

ПРВА ДИЗАЈН ОЛИМПИЈАДА: Ђаци Графичко-медијске школе организовали такмичење за младе уметнике

Фото: Графичко медијска школа

Прво место заузела је екипа "ЕВИЛ" из Школе за дизајн, друго је припало тиму "Џеп" из Графичко-медијске школе, а треће групи "ЈКП" из "Техноарт" Београд - школи за машинство и уметничке занате.

Млади дизајнерима, ученици треће и четврте године имали су прилику да се окушају у тимском раду, покажу своје вештине и амбиције кроз симулацију рада у графичкој индустрији. Учесници су радили су на идејном решењу за лого и редизајн менија за фиктивни кафић "Зоне". Имали су потпуну креативну слободу да направе што бољи финални производ, а у раду су им помагали ментори који су им били доступни кроз цело такмичење.

Своје радове, такмичари су предтављали стручном жирију у којем су били Лука Кујунџић, професор графичког дизајна, Милица Тодоровић, продуцент видео игара и Ање Стојановић, графички дизајнер и студента ФЛУ-а, а у жирирању је учествовала и позната шведска дизајнерка Сандра Хаселф.

Учесници су имали адекватну опрему и приступ рачунарима опремљеним свим потребним графичким програмима И интернету. Такмичари су награђени графичким таблама и књигама везаним за дизајн и типографију које је обезбедила Графичко-медијска школа.

За организацију такмичења заслужни су ученици Катарина Тодоровић, Катарина Мандић и Станко Радосављевић, уз велику помоћ ментора - Милица Вацић, Карло Радош, Наталија Вељковић, Маја Танасијевић, Давид Маџгаљевић, Вања Пејчић, Алекса Црнковић, Јана Јовановић, Наташа Бурсаћ, Јован Боговац, Стефан Јеремић, Стефан Ценић, Давид Константиновић И Вељко Милетић, Графичко-медијске школе, директора Милоша Букумире и остатка радног особља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВИШЕ од три деценије провео је иза волана градских аутобуса, а последњих девет бринуо је о превозу путника из Мас Саура, места смештеног западно од центра Барселоне.

01. 03. 2024. у 17:05

Коментари (0)

ОСВОЈ КАРТЕ И БУДИ ДЕО ХУМАНЕ МИСИЈЕ НА ФЕСТУ