ДАН ТУРСКЕ КУЛТУРЕ: Сарадња две земље у високом школству

Б.Б.

02. 02. 2023. у 14:30

У АМФИТЕАТРУ Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу је одржан Дан турске културе“, уз подршку Амбасаде Републике Турске у Београду и ове високошколске установе.

ДАН ТУРСКЕ КУЛТУРЕ:  Сарадња две земље у високом школству

фото: Универзитет у Нишу

 Догађај је инспирисан историјском и културном сарадњом Србије и Турске, али и искуством мастер студенткиње биологије из Турске Есме Нур Шенџан, која је у оквиру Еразмус+ програма један семестар провела на Природно-математичком факултету у Нишу.

Окупљене је поздравио проф. др Нико Радуловић, декан Природно-математичког факултета, који је рекао да овај догађај представља почетак и замајац нечега што може у будућности бити веома успешно.

Он је истакао значајне заједничке историјске корене и односе Србије и Турске, као и сличан менталитет, из чега произилазе велике могућности.

- Србија може са Турском сигурно да успостави не само размену студената, већ и јаку научну сарадњу на корист свих, и града Ниша и целе Србије -  рекао је Радуловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (1)

КАКВО РАДНО ВРЕМЕ?! Због натписа на камиону у Босни људи ПЛАЧУ од смеха (ФОТО)