РАДНА ГРУПА ПРОТИВ НАСИЉА: Састанак министра Ружића са представницима синдиката

Б.Б.

21. 11. 2022. у 22:38

НA састанку министра просвете Бранка Ружића са представницима репрезентативних синдиката договорен је рад Радне групе за превенцију и санкционисање насиља у школама која ће разматрати предлоге и идеје за усавршавање система подршке превенцији и решавања насиља у школама и већег поштовања реда и рада у њима, а у коју ће бити укључени и представници синдиката.

РАДНА ГРУПА ПРОТИВ НАСИЉА: Састанак министра Ружића са представницима синдиката

Министар Ружић са синдикалцима

- У овом моменту најважније је да осигурамо да се све што је прописано примењује, а Радна група ће, сигуран сам, у најкраћем року проценити и шта је најбоље предузети од нових мера како бисмо помогли ученику, односно наставнику над којим се врши насиље - рекао је министар Ружић.

Он је додао да ће се једнака пажња посветити и унапређењу васпитног рада са ученицима који изврше насиље, јер и њима треба помоћи да се, како каже, врате на добар пут.

Представници синдиката су у разговору са представницима Министарства просвете, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства финансија изразили потребу да се поново покрене дијалог о увођењу платних разреда и платних група.

Представници Министарства финансија су рекли да је буџет у скупштинској процедури и да ће бити повишице за просветне раднике од 12.5% , а да ће о следећим евентуалним повећањима бити разговора.

У току је прикупљање информација по школама за расписивање шесте фазе конкурса за запошљавање за 50 одсто и више норме, чиме ће се од прве фазе до данас укупно запослити око 17.000 просветних радника за стално.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

МАРИЋ, БИКОВИЋ, КОСТИЋ... Колико су високи наши глумци?