СРПСКО ХЕМИЈСКО ДРУШТВО: Реформисати наству хемије

Љ.Б.

29. 08. 2022. у 15:28

СРПСКО хемијско друштво је покренуло иницијативу за реформу наставе хемије у доуниверзитетском образовању, која би, како наводе, била на корист ученика, али и појединаца и целог друштва.

СРПСКО ХЕМИЈСКО ДРУШТВО: Реформисати наству хемије

Фото: Приступ

- Фонд часова хемије у средњим школама се континуално смањује, нарочито у средњим стручним школама и на друштвеним смеровима у гимназијама - упозоравају у СХД. - Такође се смањује број стручних предмета базираних на хемији, које могу да предају хемичари. Као општеобразовни предмет хемија ученицима треба да пружи знања потребна за свакодневни живот у савременом свету, у којем су окружени хемијским производима. Такође представља основу за стручне предмете и омогућава ученицима наставак школовања. Сходно томе, ученици након завршавања средње стручне школе по плановима и програмима са смањеним фондом часова хемије имају знања из хемије недовољна за компетентно бављење струком, док ученици гимназија имају недовољно познавање хемије за студије на којима се изучава хемија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

КРИТИЧНЕ минералне сировине Сједињене Америчке Државе и Европска унија сматрају кључним за економску и нацио- налну безбедност. И наша земља је богата овим минералима, чија се вредност мери стотинама милијарди евра.

25. 11. 2023. у 10:00

Коментари (1)

ПОМЕРИЛИ ЗГРАДУ ОД 220 ТОНА: Користили 700 комада сапуна - снимак је за неверицу (ВИДЕО)