СВАКИ ЧОВЕК ИМА ДОБРУ ПРИЧУ: Александра Симић о емисијама "Искрено" и "Београде, добар дан" на телевизији Студио Б

М. ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

23. 01. 2022. у 10:38

УРЕДНИЦА и водитељка емисије "Београде, добар дан" на телевизији Студио Б, Александра Симић, већ пет година нам у својој ауторској емисији "Искрено" (недељом од 13.00, на истом каналу), представља и неке од најистакнутијих личности наше јавне сцене.

СВАКИ ЧОВЕК ИМА ДОБРУ ПРИЧУ: Александра Симић о емисијама Искрено и Београде, добар дан на телевизији Студио Б

Фото А. Поповић

- Већ пет година покушавам да заједно са гостима будем што искренија. Емисија "Искрено" моја је лична карта. Назив није случајан. Искреност и истина коштале су ме у животу - искрена је Александра Симић на почетку разговора за "ТВ Новости".

- До сада сам урадила велики број интервјуа и тешко ми је пало када смо током прошле године гледали немали број In memoriam реприза. Посебно ме погодила смрт Мериме Његомир у чијој сам кући одрастала.

Александра нам каже да нема узоре и сматра да је свако уникат за себе, да треба учити, али не и копирати. Истиче да веома поштује и воли рад новинарки Тање Петернек и Мире Адање Полак, које би, уз певачицу Амиру Медуњанин, волела да угости у некој од наредних емисија. Сматра да на ТВ екранима имамо хиперпродукцију водитеља и мањак квалитета.

- Водитељ мора да буде и новинар и волонтер и да учи занат и правила понашања пре него што стане пред камере. Емисија "Искрено" припада старом кову емисија и интервјуа, а и ја сам такав водитељ. Још увек имам страх, трему и мали зазор од госта, и док је тако знаћу да сам на добром путу. Морате бити спремни, васпитани, слушати госта, поништити себе.

"Искрено", Љубивоје Ршумовић, Фото Промо

Није новинар први, већ гост. То данас мало ко поштује.

Наша саговорница је, као несуђена правница, каријеру започела на ТВ Ентер, да би је затим наставила на телевизијама Фокс, Хепи, Наша, а већ две године је гледамо на ТВ Студио Б.

Радила је и пи-ар за певаче Биљану Крстић и Дејана Матића, а била је и саветник за односе са јавношћу у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије. Водила је конферансе значајнијих фестивала и писала сценарије за бројне догађаје.

Симићева нам је открила и чиме се руководи, када се припрема за разговоре са гостима.

- Прочитам и погледам све о госту и онда кренемо путем истине и живота, па где стигнемо.

Госте бирам по осећају и сопственој жељи, а мислим да сваки човек има добру причу, само је треба пронаћи. Мислим да су гледаоци научили нешто и од гостију са чијим интервјуима нисам била задовољна. Неки су се скривали, а неки приказали стварност другачијом, светлијом, али гледаоца тешко можете преварити, бар кад је реч о исповедном интервјуу.

Пред камером сте увек огољени, чак и када мислите да сте се вешто прикрили.

Саговорница нашег листа не крије да јој прија када јој гледаоци прилазе на улици да похвале емисију.

- То и јесте мисија емисије "Искрено" - да свако у њој пронађе бар један одговор за себе.

Није битно да вам познају лик, већ оно што радите и да то људи поштују. Познатост и популарност су пролазне категорије, а само дела остају упамћена.

Са Миром Бобић Мојсиловић у емисији "Искрено", Фото Промо

Будући да је готово нема на друштвеним мрежама, чули смо и какво је Александрино  мишљење о овом виду виртуалне стварности.

- Да се не бавим овим послом, не бих ни имала друштвене мреже. Признајем једино њихову корисност у стварању контаката, а све остало је злоупотреба и лечење досаде.

На крају разговора, сазнали смо и шта би волела да убудуће ради другачије, као и шта је пожелела у Новој години.

- Да се опустим и не нервирам када све не иде онако како сам замислила у каријери. У Новој години, читаоцима желим што више осмеха и добро здравље, а себи да лакше доносим одлуке.

КАДА СЕ УПАЛЕ ЦРВЕНЕ ЛАМПИЦЕ

НАША саговорница нам је открила и шта сматра најлепшим, а шта најтежим у свом послу.

- Најлепша је свака реализована емисија, сваки остварени интервју, свако паљење црвених лампица на камерама. Најлепше је када се осврнете уназад и погледате шта сте све урадили, али до тада се пролије много зноја и исплаче много суза. Најтеже је трајати у мору ријалитија и политичких програма, ако им не припадате. Тешко је одржати место своје емисије и борити се за неке вредности које никада не бледе.

АУТОРКА 160 ТВ ИНТЕРВЈУА

АЛЕКСАНДРА Симић је ауторка око 160 интервјуа, међу којима су и они са Жељком Бебеком, Калиопи, Меримом Његомир, Предрагом Ејдусом, Зораном Модлијем, Снежаном Ђуришић, Нелом Михаиловић, Љиљаном Благојевић, Тихомиром Станићем, Љубивојем Ршумовићем, Данилом Икодиновићем, Нелетом Карајлићем, Дулетом Савићем, Дејаном Томашевићем, Мирјаном Бобић Мојсиловић, Горицом Поповић, Бранком Петрић, Исидором Бјелицом, Дарком Бајићем, Ирфаном Менсуром, Корнелијем Ковачем, Бором Дугићем, Нешом "Галијом", Сањом Илићем, Надом Блам, Иваном Бекјаревим, Јаношом Месарошем и многим другим.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТИХОВИ ТЕКУ У РИТМУ ЖИВОТА: Искра Брајовић,  добитница награде Милутин Бојић за младе песнике