АФЕРА "КЛИНТОН - ЛЕВИНСКИ" 20 ГОДИНА КАСНИЈЕ: Трећи наставак награђиваног биографског серијала "Импичмент - америчка крими-прича"

Н. Д.

01. 10. 2021. у 15:46

ПРОШЛО је нешто више од две деценије откако је модерну америчку политичку сцену обележио један од највећих скандала.

АФЕРА КЛИНТОН - ЛЕВИНСКИ 20 ГОДИНА КАСНИЈЕ: Трећи наставак награђиваног биографског серијала Импичмент - америчка крими-прича

Клајв Овен као Бил Клинтон / Фото Фокс

Први опозив председника у последњих стотину година. Наравно, реч је о афери "Клинтон - Левински", која је изазвала велику националну кризу, и у тренутку већ постојећег раздора у врху власти САД узроковала корените политичке и друштвене промене.

Пре свега у погледу сексуалних слобода и утицаја медија на функционисање државног апарата. Управо овај инцидент, који је Бил Клинтон својевремено у одбрани те 1998. описао као "неприкладан интиман физички чин", тема је треће сезоне серијала "Америчка крими-прича" под називом "Импичмент" која нам се од 7. октобра, четвртком у 22.00 премијерно враћа на канал Фокс.

Прослављени холивудски продуцент и сценариста Рајан Марфи, власник шест Емија и једне награде Бафта, уз још барем 20 номинација за исте награде, после три године рада на идеји зачетој већ по окончању приче о случају О Џејa Симпсона враћа нас у деведесете године прошлог века.

Kроз десет епизодa, истражује политички земљотрес у чијем су се епицентру нашли 42. амерички председник Бил Клинтон и службеница у Белој кући Моника Левински.

Серија за коју је сценарио приредила Сара Берџес, приказаће аферу из угла три жене које су преко ноћи доспеле у фокус целог света - Монике Левински, Линде Трип и Поле Џоунс.

Бини Фелдстин као Моника Левински / Фото Фокс

"Импичмент: Америчка крими-прича" отпочиње пет година пре избијања скандала и полако нас уводи у оно што је омогућило да председник најутицајније државе на свету злоупотреби своју моћ, прокоцка фотељу у легендарном Овалном кабинету, ризикује брак са Хилари Клинтон, али и обележи живот Монике Левински.

Звездану глумачку поставу трећег циклуса "Америчке крими-приче" предводе британски глумац Клајв Овен (Бил Клинтон) номинован за једног Оскара, и власница четири Емија, звезда култних "Сопранових", глумица Иди Фалко (Хилари Клинтон).

Ипак, у центру пажње је млађа глумачка постава на чијем је челу Марфијева муза - Сара Полсон (Линда Трип), добитница награде Еми за улогу Марше Кларк у првој сезони "Америчке крими-приче".

Иди Фалко као Хилари Клинтон / Фото Фокс

Ту је и млада звезда Бини Фелдстин, која ће нам дочарати живот и страдање Монике Левински, као и Аналеј Ашфорд у роли Поле Џоунс.

Занимљив податак је и то да је један од копродуцената у трећем наставку била Моника Левински, која је давала сугестије за сценарио и радила са глумицом која игра њен лик. У серији се у роли Марше Луис, мајке Монике Левински, појављује и оскаровка Мира Сорвино.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)