ЈОТКА ОСТАЈЕ БЕЗ СТАНА: Специјални суд у Београду привремено одузео имовину од Зорана Јотића

Н. Б.

20. 05. 2021. у 22:26

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду донео је решење о привременом одузимању имовине од Крушевљанина Зорана Јотића (65), званог Јотка, а која се води на његову ћерку Еву.

ЈОТКА ОСТАЈЕ БЕЗ СТАНА: Специјални суд у Београду привремено одузео имовину од Зорана Јотића

Фото З. Јовановић

Реч је, како сазнајемо, о стану и гаражи у Београду, на општини Савски венац, чија је вредност процењена на нешто више од 200.000 евра. Ова одлука донета је због сумње да су некретнине проистекле вршењем кривичних дела.

Против Јотића се пред Посебним одељењем тренутно води поступак због оптужбе да је у мају 2018. формирао криминалну групу и да је организовао убиство Дејана Станковића Ждрокинца (71), као освету за ликвидацију његовог доброг пријатеља Горана Петровића Пете.

Поред њега, на оптуженичкој клупи је и Стефан Радулац, којем се на терет ставља да је 6. јуна 2018. у Крушевцу убио Ждрокинца, али и да је месец дана раније, такође у овом граду, усмртио и његовог сина Војина. Као припадници групе и помагачи оптужени су Игор Гајић, Саша Зораја, Ива Петровић и Вук Петровић.

ХАПШЕН У АКЦИЈИ "САБЉА"

ЈОТИЋ је у "Забели" провео 15 година, на колико је осуђен због изнуда, рекетирања, али и подмићивања судије некадашњег Врховног суда Србије да би издејствовао блажу казну. Он је, као вођа "крушевачке групе", са својим сарадницима ухапшен у акцији "Сабља", марта 2003. Иза решетака су се нашли јер су, како се тврдило, скоро пет година од добростојећих Крушевљана узимали новац уз претње и батине.

Јотић је негирао да има везе са убиством, тврдећи да се са старијим Станковићем дружио у младости, али да последњих 20 година нису били у контакту.

- Да сам знао да се спрема његова ликвидација, обавестио бих га или бих покушао да је спречим - казао је својевремено Јотић.

На последњем претресу слушани су прислушкивани разговори. У вези са њима, оптужени је раније истакао да је прва наредба за његово праћење и прислушкивање издата недељу дана пре него што ће изаћи на слободу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)