КО ЈЕ РАДОЈЕ ЗВИЦЕР? Ово је криминалац по чијем налогу су прављени ћевапи од људског меса

Novosti online

14. 05. 2021. у 23:03

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић изнео је у јавност бруталности које су по налогу Радоја Звицера радили криминални кланови Вељка Беливука и Марка Миљковића.

КО ЈЕ РАДОЈЕ ЗВИЦЕР? Ово је криминалац по чијем налогу су прављени ћевапи од људског меса

Вељко Беливук и Радоје Звицер

- Један од тих кољача који је слао ћевапе од људског меса, они су имали своје штек станове уз поједине амбасаде, тако да ћемо имати шта да радимо у наредном периоду - рекао је Вучић.

Председник је изнео језиве детаље о зверским мучењима људи и прављења "ћевапа" по налогу Радоја Звицера.

- Када су први пут ушли у кућу видели су прави потпорни зид. Њихова стратегија одбране у овом тренутку је у томе да кажу "нашли сте ДНК, али ми нисмо то урадили". Тужилац неће да открива све. Одавде су Звицеру слали ћевапе, када се он изнервира и каже да од некога жели да види ћевапе, одавде су му слали. То је индустријска машина, ту су стављали исечене делове. Раније су делове носили у нову кућу, чију смо локацију открили, па су бацали рибама да поједу, па су кречили те просторије. Ово говорим Звицеру који је на слободи, говорим му да га позовем да ме убије, јер му неће бити слободе док сам жив. Зато што волим своју земљу, зато што не могу да трпим да неко од некога прави ћевапе. Ти гадови неће управљати Србијом.

Ко је Радоје Звицер?

Звицер је према наводима медија пре неколико година избегао хапшење приликом полицијске акције на територији Косова и Метохије, пошто је дан пре тога побегао из Приштине на основу дојаве коју је добио из непознатог извора.

Звицер је једно време боравио у Приштини одакле је користећи лажна документа путовао у Истанбул, Беч и Цирих. Иако се полиција надала да ће и он бити ухваћен у акцији коју су припремали десетак дана, Звицер је успео да напусти место које је повремено користио.

Према сазнањима безбедносних служби из региона, Радоје Звицер, наводно један од оснивача и вођа такозваног „кавачког клана”, крио се у земљама региона и ЕУ под лажним именом Јосип Бабић, рођен 6.2.1979. из Орашја, БиХ. Бабић је држављанин БиХ који је рођен у немачком граду Нирнбергу, а он никада није вадио документа БиХ, навео је подгорички Дан.

Пошто је Бабић одговарао његовом опису и старости, Которанин је то искористио и преко својих "канала" у БиХ извадио пасош, наводи АТВ из Бањалуке.

Снимак који је узбуркао јавност

Побједа подсећа да је у децембру 2017. године објављен је 15-минутни снимак на Јутјубу са детаљним информацијама о „кавачком клану“, вођи ове групе и њеним члановима који је жестоко узбуркао јавност.

Такође, откривени су детаљи који досад нису спомињани у јавности, а који се односе на криминално деловање овог клана, као и имена држава у којима делују и лажни идентитети које користе, наводи овај портал.

На снимку се први пут обелодањује податак да се Звицер, који слови за вођу ,,кавачког клана“, служи туђим идентитетом и да под именом Јосип Бабић несметано путује Европом.

На том снимку, види се списак високопозиционираних чланова клана, на којем се налазе: Даворин Балтић, Слободан Кашћелан, Игор Божовић, Драган Кнежевић, Предраг Кнежевић, Милан Вујотић, Дамир Мељовић и Владимир Рогановић. Такође, објављене су и њихове фотографије, углавном оне које се налазе у њиховим званичним документима и које јавности нису доступне.

Супруга Радоја Звицера, Тамара, у последњем моменту је спасла је живот свом мужу када је у ватреном обрачуну, који се догодио у Украјини прошле године, одвратила нападаче од намере да ликвидирају наводног вођу "кавачког клана".

Звицер је организовао и кријумчарење кокаина из Јужне Америке у Европу и има један од најразвијенијих кријучарских канала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)