ЗЛОЧИНИ КОЈИ СУ ШОКИРАЛИ БАЛКАН: Кад сестра дигне руку на брата - "Госпођа Камелеон" убила брата и спалила тело, ни дан није робијала

Novosti online

10. 05. 2021. у 20:00

НА хиљаде убистава почињено је деценијама уназад у Србији, али најређи је злочин када сестра убије брата.

ЗЛОЧИНИ КОЈИ СУ ШОКИРАЛИ БАЛКАН: Кад сестра дигне руку на брата - Госпођа Камелеон убила брата и спалила тело, ни дан није робијала

Илустрација полиција Фото Д.Дозет

Психолози истичу да се сестринска осећања према брату ничим не може описати ни поредити. Чистота и величина те љубави најбоље је описана у античкој драми "Антигона", где сестра гине за братом. Сличан однос сестре према брату је укорењен и у нашем народу па је зато овакав злочин врло редак. Како стручњаци објашњавају овакви злочини су изузетно ретки, а врло је могућа да иза оваквих убистава стоје и психички проблеми који нису на време примећени.

Најмонструознији убица брата је Душанка Петровић, звана Госпођа Камелеон. Ова жена, наводно, била је врло интелигентна. Али, интелигенцију је користила за своју искривљену и болесну корист, што је показала и убиством млађег брата Александра.

Душанка је надимак Госпођа Камелеон добила јер је починила на десетине превара. Њене жртве биле су лаковерни мушкарци, а управо њена способност да се лако прилагођава новој жртви донела је чувени надимак. О овој свирепој жени говори и чињеница да је пре убиства брата робијала због другог злочина - почетком деведесетих је хицима из пиштоља пресудила супругу.

И онда креће прича о убиству брата. Госпођа Камелон намамила је брата у Сарајево, како би се договорили код продаје породичног стана. Он је 2006. године и дошао. Непосредно по доласку испалила му је два хица у глави. Да би прикрила злочин тело је полила бензином и запалила. Касније је побегла у Србију где је ухапшена због претходних грехоа. Иако ухапшена никада није одговарала за смрт брата, јер правосуђе БиХ никада није уступило предмет о монтруозном злочину над најрођенијим почињеном у Сарајеву.

На танком списку, поред Госпође Камелеон, јесте и Душица Андрејић. После поноћи тог 18. марта 2000. године, откључала је врата куће брата Миодрага Обрадовића (51), ушла у његову собу, ишчупала гајтан из зида и - удавила га.

- Његова болест узимала је маха, све нередовније је узимао лекове и постајао све неподношљивији. Тражио је од мене да му чистим, перем, будем његов роб, а ограничавао ми је изласке и одласке својој кући. У мени се тако све снажније развила идеја да морам да прекратим његове, али и своје муке. Вукла сам га по соби, шутирала га и била сам очајна што сам то урадила, психички растројена, плакала сам и жалила за њим - рекла је Душица Андрејић на суђењу.

Због овог злочина осуђена је на 14 година затвора.

А Јованка Васовски је чекала да се њен млађи брат Петар Атлије (62), из Србије врати у родни Доњи Срб у Хрватској. Чекала је до 27. јуна 2015. да би му пресудила. Убила га је ударцима дршке од метле. Чак 50 повреда му је нанела. Наводно, у тренутку убиства Петар је био пијан.

Последње убиство брата догодило се 26. октобра 2016. у Краљеву. Славица Лазић је на спавању убила родитеље Предрага (75) и Миланку (73) Алексић, као и брата Славољуба (54). Како је рекла полицајцима после хапшења, учинила је то "из хуманих разлога“!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)