ОТИШАО ДА КУПИ АУТО И НЕСТАО: Био актер спектакуларне пљачке у Дубаију - Ево ко је Милан Љепоја, чији је ДНК пронађен на машини у Ритопеку

Novosti online

10. 05. 2021. у 11:46

У ИНДУСТРИЈСКОЈ машини за млевење меса, коју је Беливуков клан користио за уклањање својих противника, највероватније су пронађени ДНК трагови Здравка Радојевића и Милана Љепоје, незванично сазнају „Новости“.

ОТИШАО ДА КУПИ АУТО И НЕСТАО: Био актер спектакуларне пљачке у Дубаију - Ево ко је Милан Љепоја, чији је ДНК пронађен на машини у Ритопеку

Фото: АТА имагес/МУП.рс

Према нашим информацијама, опсежна вештачења су и даље у току, али сви трагови за сада указују да је реч о поменутом тандему којем се већ дуже време губи сваки траг и за који се основано верује да су их отели припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

И Радојевић и Љепоја нестали су крајем прошле године у Београду.

На снимку који је запрепастио српску јавност, а који су начиниле безбедносне службе види се тренутак када у ову кућу у викенд насељу Бећарев брег улази некадашњи "пинк пантер" Милан Љепоја.

- Тамо је, како се сумња и убијен - наводи извор "Новости". - Његова одећа је спаљена. Тело је раскомадано и изнето у спортским торбама.


Повезаност са Звицером

- Имамо оперативни податак да су Беливук и Миљковић од Радоја Звицера добили задатак да "елиминишу" не само Љепоју, већ и друге "пантере" - истакао је извор "Новости". - Према информацијама до којих смо дошли током истраге Звицеровог рањавања у Кијеву и размене података са украјинском полицијом, постоје индиције да је Љепоја повезан са двојицом нападача, иначе Нишлијама. Он их је, наводно, ангажовао за егзекуцију у главном граду Украјине.

Реч је о Петру Јовановићу и Милану Бранковићу, који су се са Љепојом дружили и у граду на Нишави, одакле и траје њихово познанство. Неке информације говоре да је Звицер податке о улози "пантера" у планирању и организовању његове смрти добио од својих веза из украјинске полиције.

Иако тешко рањен, он се опоравио, а по повратку у Котор угостио је Беливука и Миљковића. Ту је, поред осталих, пао и договор о следећим егзекуцијама. За неке од тих убистава, планирано је да се изведу снајпером, па су неки од Беливукових "војника" редовно вежбали недалеко од Панчева.


Актер спектакуларне пљачке у Дубаију

Љепоја који је из Ниша, познат је као актер спектакуларне пљачке у Дубаију, а сваки траг му се изгубио почетком децембра 2020. године када је, како је рекао супрузи, кренуо да купи аутомобил. Код куће је оставио мобилни телефон, позвао је такси и отишао у непознатом правцу. Кући се више није вратио. Његова породица убрзо је почела да сумња да је он убијен.

- Имао је уговорен састанак око куповине новог возила, тако је рекао супрузи. Онда је позвао такси, сео у њега и отишао, а код куће је оставио мобилни телефон, који је користио за свакодневни контакт. Понео је са собом такозвани специјал - мобилни који служи за комуникацију само са малим бројем људи. Од среде је и тај специјал недоступан - рекао је извор из полиције средином децембра, недељу дана након што је Љепоја нестао.

Милан Љепоја је иначе био власник дискотеке "Клиника" у Нишу, а живео је на релацији Ниш-Београд. Његов нестанак полицији је пријавио његов адвокат.

- Оно што породицу плаши јесте што се нико није јавио да тражи новац за његов откуп, тако да се искључује отмица. Страх породице додатно повећава чињеница да то није први нестанак људи у Београду који више никада нису пронађени - рекао је тада извор.

Овај Нишлија постао је познат широј јавности пошто је био осумњичен за спектакуларну пљачку у Дубаију у Уједињеним Арапским Емиратима 27. априла 2007.

Пљачка иза које је Љепоја стајао била је "тешка" 11 милиона евра!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)