У РАСТРОЈСТВУ ИЗБО МАЈКУ: Породична трагедија у Новом Пазару, ухапшен Б. Н. (43) осумњичен за стравичан злочин

Н. КОЧОВИЋ

09. 05. 2021. у 21:08

НОВОПАЗАРСКА полиција ухапсила је Б. Н. (43) због сумње да је у суботу увече, са више убода ножем у леђа усмртио мајку Кимету (75). До трагедије је дошло у породичној кући у насељу Селаковац, а претпоставља се да је Б. Н. мајку напао на спрату, најмање пет пута је убо ножем у леђа, док су у приземљу били његов брат и снаха.

У РАСТРОЈСТВУ ИЗБО МАЈКУ: Породична трагедија у Новом Пазару, ухапшен Б. Н. (43) осумњичен за стравичан злочин

Б. Н. је лечен због психичких проблема / Фото Фејсбук

- Снаха га је видела како носећи нож силази низ степенице и излази из куће. Отрчала је на спрат и видела повређену Кимету. Позвала је Хитну помоћ, а лекари су пола сата покушавали да је реанимирају, али без успеха - прича наш извор из истраге.

Истовремено, на лице места упутила се и полиција која је Б. Н. ухапсила на улици, недалеко од куће у којој је усмртио мајку.

Комшије и житељи Селаковца су у шоку, али кажу да нису претерано изненађени оваквим исходом. Говоре да је Б. Н. и раније био склон насиљу, да је малтретирао чланове породице, највише мајку, као и да је неколико пута привођен.

- Против њега је подношено више пријава због насиља у породици, а често би их мајка повлачила у жељи да га заштити. Имао је психичких проблема, па је неко време провео на лечењу на Клиници за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" у Београду - причају мештани Дубровачке улице.

Према незваничним информацијама, Б. Н. је ових дана требало да се врати на лечење у ту здравствену установу.

- Требало је и раније да буде смештен, али га је мајка штитила, говорила да је добро и да није насилан. Међутим, недавно се предомислила и пристала да Б. Н. буде упућен у ту болницу, због чега је вероватно он тако реаговао и напао је - прича наш извор из истраге.

По налогу надлежног тужиоца, Б. Н. је одређено задржавање до 48 сати због сумње да је починио убиство.

- Отворена је истрага и наложено психијатријско вештачење. Уколико се утврди да је био урачунљив приликом извршења злочина, биће му суђено као здравој особи, а уколико не, онда ће бити упућен на лечење у неку од установа затвореног типа - додаје наш извор.

ОТАЦ НЕСТАО ПРЕ ШЕСТ ГОДИНА

ОВО није прва трагедија која је задесила ову, како кажу њихове комшије, вредну и поштену породицу, јер је у јесен 2015. године на периферији Новог Пазара нестао Киметин супруг, Џеко. Његово тело пронађено је тек у пролеће 2016. када се снег отопио, у шуми изнад Пазаришта, популарног излетишта, а истрага је показала да на њему није било трагова насиља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)