НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Како су се бранили осумњичени за тешко убиство Гавина Глима (54) на Звездари, сво троје имају идентичну причу

З. У.

06. 05. 2021. у 08:00

АМЕРИКАНЦА смо нашли на аутобуској станици у Северном булевару на Звездари. Био је крвав и претучен. Хтели смо да му помогнемо и одвели смо га у кућу Ђ. В. у Улици Вељка Дугошевића. Легли смо да спавамо. Он је у току ноћи устајао и падао. Пао је и у купатилу. Ту смо га затекли мртвог. Онда смо позвали полицију.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Како су се бранили осумњичени за тешко убиство Гавина Глима (54) на Звездари, сво троје имају идентичну причу

Фото: З. Ускоковић

Овако се, према незваничним сазнањима "Новости", троје осумњичених за смрт америчког држављанина Гавина Глима (54), двојица мушкараца и девојка, бранило током испитивања у полицији. Све троје су имали идентичну причу и по свему судећи су се договорили како да се одбране од сумње да су починили тешко убиство.

Злочин се догодио у ноћи између понедељка и уторка (3. и 4. маја). Глиму је глава од удараца била готово смрскана и његово тело је пребачено на Институт за судску медицину на обдукцију. Већ током увиђаја се посумњало да је Американац брутално претучен на смрт, а то су потврдили и патолози.

Лисице су стављене Ђ. В. (57), Р. Б. (35) и М. Ј. (38) и они ће у четвртак бити приведени у Више јавно тужилаштво у Београду.

- Чуо сам неку галаму и тупе ударце око три сата иза поноћи - испричао је, за "Новости", комшија Бранислав Петровић о кобној ноћи. - Тог Американца нисам видео, нити познавао. Код мог комшије често су свраћали непознати људи и пијанчили. Да је човек убијен сазнао сам тек када је дошла полиција.

Припадници београдске полиције, у међувремену, донекле су реконструисали кретање америчког држављанина. Глим је у Србију стигао крајем децембра и то на позив емотивне партнерке, иначе Београђанке Данијеле Д. У суботу, првог дана маја, њих двоје су се ујутру посвађали и он је спаковао кофер и изашао из стана у ком су живели.

- Истог дана, увече, Данијела Д. је пријавила његов нестанак, јер се није јављао на мобилни телефон - наводи наш саговорник из истраге. - Према њеним речима, он је углавном боравио код ње, али је знао и да изнајми собу у неком од београдских хостела. Кофер са његовим стварима пронађен је у уторак по подне на клупи у Улици Страхињића Бана.

У овом тренутку се истражује тачно кретање Американца и где му се и кад пут укрстио са Ђ. В. и његовим "пајташима по чаши". Мотив се и даље истражује, иако су му троје осумњичених после злочина из џепа узели око две и по хиљаде динара.

ДРУГОВИ СЕ ОПРАШТАЈУ

ПОЗНАНИЦИ и пријатељи Гавина Глима опраштају се од њега на друштвеним мрежама. Истичу да је много волео Србе и Србију, да је био културан и фин. Описују као неког ко је волео са сваким да поприча, да је давао новац ко год би му затражио, али и да је чашћавао. Нема сумње да су осумњичени за убиство искористили његову доброту, на коју су узвратили смртоносним ударцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)