ОВДЕ СЕ СПРОВОДЕ СУРОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ: Исповест сведока који је видео Вељин "бункер смрти"

Е.Х.

24. 04. 2021. у 11:43

ИНДУСТРИЈСКА машина за млевењe меса, која је пронађена у тајној просторији викендице Вељка Беливука и Марка Миљковића у Ритопеку, пребачена је у форензички центар МУП Србије на даљу анализу.

ОВДЕ СЕ СПРОВОДЕ СУРОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ: Исповест сведока који је видео Вељин бункер смрти

Фото М. Анђела

Још на лицу места су, међутим, форензичари пронашли трагове који указују да су у овом својеврсном бункеру, сакривеном под земљом, вршене егзекуције и уклањани трагови.

Основано се сумња и да је ова апаратура коришћена за монструозно уклањање делова тела убијених противника злогласне Беливукове и Миљковићеве криминалне екипе, чији је прави вођа Радоје Звицер, један од наводних челника "кавачког клана". Полиција је дошла до доказа да су у овој викендици убијена најмање петорица мушкараца.

- Оно што смо затекли унутра шокирало нас је - наводи извор "Новости" из истраге.

- Трагови указују на страшне методе мучења, које су примењивали Беливук и Миљковић и њихови сарадници против киднапованих ривала.

Извори "Новости" наводе и да су се у тој тајној просторији спроводиле ликвидације, а осим поменуте машине, пронађено је неколико пиштоља, аутоматских пушака, снајпер и велика количина муниције. Све је то послато сада на вештачење. Сумња се да су из тих оружја по Београду, али и шире, убијани људи. Резултати тих анализа врло брзо ће бити познати. До сазнања о постојању овог "бункера смрти", као и арсенала оружја полиција и тужилаштво дошли су после анализе криптованих телефона одузетих од чланова ове криминалне групе, али и после одлуке неколицине "Вељиних и Маретових војника да проговоре и сарађују са истражним органима".

- Неки од њих покушавају да добију повлашћени статус сведока сарадника, па су детаљно описали улаз у ту тајну просторију под земљом - наводи наш саговорник. - До ње се долазило уским ходником из подрума викендице. Врата на том пролазу су била тако замаскирана да је било тешко уочити да постоји пролаз. Ипак, истражујемо сада и могућност да ли је дошло до случајног превида током прве претраге куће. Полиција већ два дана у том здању смрти у Ритопеку, где су наводно мучени и убијани људи, а о чијем су животу, буквално, одлучивали Беливук и Миљковић. И наредних дана претрага ће бити настављена, јер стижу нове информације од чланова ове криминалне групе.

Такође, трагови убијања су пронађени и у просторијама ове екипе на стадиону ФК Партизан. Форензичари су пронашли током једног од увиђаја фрагменте костију лобање. Иначе, готово од свих чланова породице несталих мушкараца, који се на било који начин доводе у везу са Беливуком и Миљковићем, узет је биолошки траг, како би се на основу ДНК утврдио идентитет убијених. Прекјуче, током проналажења доказа о монструозности деловања ове криминалне групе, место крвавих дешавања у Ритопеку обишли су и министар полиције Александар Вулин, директор Безбедносно - информативне агенције (БИА) Братислав Гашић и тужилац за организовани криминал (ТОК) Младен Ненадић. МУП и БИА раде заједно на овом случају, којим координира ТОК. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)