ИГОР СРБИН ПРОГЛАШЕН КРИВИМ ЗА ТРОСТРУКО УБИСТВО: Пресуду саслушао у непробојном кавезу од плексигласа (ВИДЕО)

Novosti online

23. 04. 2021. у 08:14

НОРБЕРТ Фехер, познат и под псеудонимима Игор Вацлавић, Игор Рус или Игор Србин, пореклом из Србије, проглашен је кривим у Шпанији за троструко убиство. Он је у Шпанији убио двоје полицајаца и једног цивила, а у Италији га сумњиче за два убиства током пљачки.

ИГОР СРБИН ПРОГЛАШЕН КРИВИМ ЗА ТРОСТРУКО УБИСТВО: Пресуду саслушао у непробојном кавезу од плексигласа (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

Суд у шпанском граду Теруелу прогласио је Фехера кривим за троструко убиство почињено 2017. године у покрајини Арагон, објавио је АФП.

Тужилаштво тражи казну доживотног затвора, а суд ће је изрећи следеће недеље.

Фехер је у јануару прошле године у Шпанији осуђен на 21 годину затвора због покушаја двоструког убиства непосредно пред његово хапшење у тој земљи 2017. године.

Фехер, који је имао низ лажних идентитета, представљајући се као бивши војни специјалац или шпијун, сматра се изузетно опасним, пошто је и у затвору напао два чувара оштрим предметом, а током суђења био је у специјалном „стакленом кавезу“, боксу од непробојног плексигласа.

Он је имао и три идентитета, српски, хрватски и италијански, а шпански и италијански медији наводе да су последња два лажна, те да се у Италију преселио из Суботице 2006. године.

Фехер је после оптужнице за убиства у Италији, из те земље побегао у Шпанију. Италија је од Шпаније тражила његово изручење због убистава, али су шпанске власти одлучиле да му се суди у тој земљи за више злочина, међу којима су убиства, покушаји убиства, криминално удруживање.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rodoljub

23.04.2021. 11:01

Баш је Норберт Фехер онако право српско име...али само када треба троструко убиство да се припише Суботичанину. Када би га питали у Суботици, био би веома гласан да је Мађар.