ПОВЕРЕЊЕ САБОРЦУ ИЗ САЧЕKУШЕ: Невероватна прича о успону возача у „кавачком клану“

Новости онлине

22. 04. 2021. у 22:10

ЧОВЕК од поверења. Онај који готово и да не прича, односно „мали који зна да ћути”.

ПОВЕРЕЊЕ САБОРЦУ ИЗ САЧЕKУШЕ: Невероватна прича о успону возача у „кавачком клану“

Фото: П.Милошевић

Ово је укратко опис Јована Мирковић, дојучерашњег возача вође кавачког клана Слободана Kашћелана, кога је Београд по потерници Интерпола изручио званичној Подгорици.

А како је све кренуло… Kошћелан је током скривања у Србији 2016. gодине ангажовао Мирковића да му буде возач. На самом почетку сарадње Мирковић је спасио живот шефу и то под кишом рафала. 

Тог 26. јуна 2016. године Kашћелан је упао у сачекушу. Око 21.30 сати, у Улици Васе Стајића у Новом Саду, Kашћелан је био у црном „аудију А6”, цетињске регистрације када су ођекнули рафали. У рафалној паљби је испаљено више од 15 метака, три су прошла кроз стакло на вратима возача, један је завршио у стубу који дели предња и задња врата и један у задњем стаклу „аудија А6".

На њих је пуцао нападач на мотору, касније ће се испоставити да је на орозу био Саша Видовић из Бијељине. 

Kашћелан је у нападу тешко повређен, тачније добио је метак у стомак па је збринут у Ургентном центру, али је његов телохранитељ Влада Вучковић из Херцег Новог задржан на лечењу.

После овог напада, Kашћелан је изјавио пријатељима да је Мирковић добар „мали”. Онда је кренуо и возачев вртоглави успон у хијерахији клана.

НАПАДАЧ СЕ УБИО У ЋЕЛИЈИ

НЕУСПЕЛИ нападач на Kашћелана - Видовић (34) из Бијељине, који је у тренутку напада имао 34 године, откривен је после неколико месеци. Он је због убиства члана ауто-мафије са Пала Александра Станковића осуђен на 19 година затвора у Републици Српској, а потом се убио у Kазнено-поправном заводу у Фочи, где је служио казну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)