ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОГ СУ АЛБАНЦИ МУЧКИ ПРЕТУКЛИ: Лука (19) шетао са девојком и сестром - напали га без икаквог разлога (ФОТО)

Д.З.

14. 04. 2021. у 18:26

МОГ СИНА су напала тројица одраслих људи, на путу за кући. Осећам се поражено, понижено. Не знам чиме је мој деветнаестогодишњи син заслужио да буде мета тог зверског напада и то на само педесетак метара од куће. Ничим изазване, те неке морам да кажем, звери, напали су га без икаквог повода. Тројица одраслих људи тукла су и шутирала голобрадог и голоруког младића који се шетао са својом сестром и девојком.

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОГ СУ АЛБАНЦИ МУЧКИ ПРЕТУКЛИ: Лука (19) шетао са девојком и сестром - напали га без икаквог разлога (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Овим речима Дејан Д. из Грачанице обратио се  новинарима испред полицијске станице у овом месту тврдећи да је његов деветнаестгодињи син Лука Д. претучен у среду увече од стране Албанаца. Инцидент се по речима младићевог оца догодио покрај некадашњег предузећа “Воћар” сада фабрике за прераду печурака која је у албанском власништву.М ладића који је био у друштву девојке и сестре напала су по речима његовог оца - три Албанца која су, како је сазнао, стигла аутом из Приштине.

- Све се догодило на педесетак метара од куће. Мој син је са девојкама на путу за кући сео на клупици покрај стазе која води кроз село, где су попили пиће а потом наставили пут када су им Албанци препречили пут и Луку почели да туку и шутирају. Како су ми испричали, мада су још увек све троје у шоку, нападачи су имали и металне шипке - рекао је Дејан, револтиран односном полиције, која је окарактерсала инцидент као свађу и то због неспоразума, односно “језичке баријере”.

- И све да је та клупа у власништву те фабрике, нико нема право да некога претуче зато што је сео на неком месту доступном пролазницима а поготову не да га удара металним предметима и шутира. Апсолутно сам понижен и поражен оним што се догађа а поготову што се нападачи стављају у улогу жртве јер их је навадно мој син знатно млађи и голорук нападо. Тако су то представили у полицији где су после саслушања насилнике пустили а мене убеђивали да не дижем тензије - истакао је Дејан јуче свој револт због догађаја у којем је, како истиче, његов син задобио повреде ни крив ни дужан. И док младић који се налази у грачаничком клиничко болничком центру није у стању због стреса да сведочи о догађају и и чије се здравствено стање прати, у центру Грачанице данас је због овог догађаја одржан протест његових рођака и комшија.

Фото: Приватна архива

- Данас су претукли моје дете, сутра ће нечије друго а полициија нас умирује. То је страшно и срамотно - истичу мештани овог места на централном Космету опомињући на учесталост напада на српску децу широм покрајине. Истичући незадовољство због рада полиције мештани и родитељи преученог Луке Д. уздају се у рад тужилаштва, али и опомињу да неће дозволити више да се њихова деца нађу на мети безразложних напада.

ПОВРЕДЕ

И док у клиничко болничком центру у Грачаници истичу да је младић задобио контузију грудног коша, односно абдомена и да има хематом у пределу левог ока, политички представници Срба на КиМ осудили су овај напад на српског младића који је председник општине Грачаница Срђан Поповић окарактерисао етнички мотивисаним.

- Невероватна је та храброст да неко дође са стране и једноставно заустави нашу децу и пребије их на лицу места. То је нешто што је недопустиво и полиција мора да спречи такве догађаје-истакао је председник Поповић.

ДРУГ ГА БРАНИО

Према незваничним сазнањима док су тројица Албанаца тукла Луку, девојке у његовом друштву су вриштале и дозивале помоћ. И сам младић је покушао да позове оца, али неуспешно, док је једна од девојака успела да позове Лукиног друга, који је одмах дошао и покушао да спречи батинање друга, али је и сам задобио повреду руке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (5)