"МОЈ СИН НИЈЕ ЈЕДИНИ КРИВАЦ!" Огласио се отац дечака оптуженог за смрт Маје Шљиванчанин

Новости онлине

12. 04. 2021. у 20:42

ПОРОДИЦА малолетног М. С. из Београда поднела је которском Основном тужилаштву кривичну пријаву против НН лица због изношења информација из судског процеса који је затворен за јавност, а везано за поморску несрећу прошлог лета у будванском акваторијуму у којој је живот изгубила Маја Шљиванчанин.

МОЈ СИН НИЈЕ ЈЕДИНИ КРИВАЦ! Огласио се отац дечака оптуженог за смрт Маје Шљиванчанин

Фото В. Л.

У тужилаштву је потврђено да су правни заступници породице Савић поднели кривичну пријаву због изношења тајних података у медијима, чиме је, како тврде из те фамилије, угрожен судски процес и њихов малолетни син унапред означен јединим кривцем за поморску несрећу.

Тужилаштву је достављен и обимни материјал од више десетина текстова које су протеклих годину излазили у црногорским и српским медијима.

Виши суд у Подгорици укинуо је првостепену пресуду којом је малолетни М. С. био осуђен на меру надозора од шест месеци до две године, с тим да суд накнадно одлучује о њеном престанку.

Предмет је враћен на поновно одлучивање которском Основом суду. Поморска несрећа догодила се 11. јула прошле године у мору између острва Свети Никола и плаже Јаз, када је дошло до судара моротног чамца са кабином којим је управљало М. С. и барке на којој је била страдала Шљивачнанин, а којом је управљао Владимир Станишић.

Правни заступници породице окривљеног одмах након несреће поднели су кривичну пријаву которском Основном тужилаштву против Станишића, тврдећи да и он сноси кривицу за несрећу.

Которски тужилац је кривичну пријаву одбацио, али је Више државно тужилаштво у два наврата уважавало приговор правних заступника и наложио тужиоцу да наново испита све околности несреће.

Отац малолетника, Милорад Савић доставио је "Вијестима" саопштење, у којем наводи да се први пут оглашава након трагичне несреће.

- До сада се нисмо у јавности оглашавали, иако је породица претрпела и још увек трпи несвакидашни медијски линч, где је моје дете унапред проглашено јединим кривцем, бахатим и неодговорним. Принуђени смо да се огласимо, јер више не можемо да трпимо... Станишић је у више наврата у медијима износио, и то даље чини, нетачне и информације са судског процеса, коме није смео по Закону о малолетницима, ни да присуствује, а камоли да износи информације. Судски процес је до сада био затворен за јавност. Зато и тражимо да се судски процес сада отвори и да се јавност напокон упозна са свим детаљима. Све то би отворило јавности другачију слику о томе како је дошло до поморске несреће - казао је Савић.

Написао је да још једном упућује искрено саучешће породици Шљиванчанин.

Савић наглашава да је у јавности такође створена лажна слика о њему као некон бахатом бизнисмену, који је дао милионску вредну јахту своме малолетном сину, а алудирано је, како каже, и да је подмитио судије...

- Нити сам милионер, нити бизнисмен, како су ме представили, нити имам неке компаније, већ радим последњих шест година као директор у једној фирми. Такође, није реч ни о каквој јахти, већ о моторном чамцу који је стар 20 година и купљен од македонског држављанина, а не од Светозара Маровића. Мој син је имао дозволу за управљање и протеклих две године, он ме је тим чамцем возио. Он је био искусан и одговоран. Нити конзумира алкохол, наркотике или било шта недозвољено, како се желело представити... Нажалост, несрећа се догодила. Међутим, Станишић је био тај који је прекршио основно правило, а из нама непознатих разлога основни државни тужилац против њега није подигао оптужницу... Нас интересује само истина и то желимо да јавност зна - истакао је Савић.

Додао је његов син и даље пролази кроз тежак период, због чега је под надзором психотерапетута.

- Нити желим да аболирам свога сина, нити себе као родитеља, али исто тако желим да истина изађе на видело, да сви сазнају шта се догодило тога дана. И да сви одговорамо за своју кривицу. Мој син и његови пријатељи су одмах након несреће, што јавност не зна, скочили и кренули у помоћ. Много је таквих детаља, који би, уколико судски процес буде отворен, јавност сазнала, а ја их не желим откривати. Међутим, ако се буде наставило са оваквом медијском хајком, бићемо принуђени да предочимо све доказе који се вешто избегавају од друге стране изнети у јавност - казао је Савић.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)