ОГЛАСИЛИ СЕ НАПАДНУТИ МЛАДИЋИ: Ово је прогањање, све време су псовали док су нас ударали (ВИДЕО)

Novosti online

10. 04. 2021. у 16:24

ДВОЈИЦА младића потврдила су да су данас нападнута из чиста мира док су седела у башти кафића у Северној Митровици.

ОГЛАСИЛИ СЕ НАПАДНУТИ МЛАДИЋИ: Ово је прогањање, све време су псовали док су нас ударали (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

Један од повређених младића описао је шта се догодило данас око 11 часова у Северној Митровици.

- Док смо седели испред кафеа 'Сопрано' пришла су три непозната лица и ударала су нас флашама у главу. То су вероватно Албанци, јер су нас псовали на њиховом језику, док су нас ударали - изјавио је  Радомир Симовић.

Други младић задобио је видне повреде на лицу, али је и он отпуштен на кућно лечење након указане медицинске помоћи. 

- Ово видим као напад на моју породицу, не на мене лично. Сви знају шта се последњих година дешавало. Ово је прогањање, буквално немамо више где на кафу да седнемо - рекао је Милош Рошић.

Општи хирург, доктор Марко Николић у КБЦ Косовска Митровица изјавио је да су младићи у стабилном стању и да су отпуштени на кућно лечење.

- Негде око 11.30 часова довезена су два момка цивилним возилом до болнице, један од њих са ранама у пределу изнад десног очног капка. Ради се о посекотини вероватно нанетој неким стакленим предметом. Санирали смо ту рану на пријемном и тај момак је послат кући на негу и лечење. Други момак има благи хематом у чеоном пределу главе. Саниран је и послат на кућно лечење. Оба момка су у стабилном стању. Повреде су вероватно нанате неким тупим предметом - констатовао је доктор Николић.

Како је потврдио портпарол тзв. Косовске полиције за регион Север поручник Бранислав Радовић до напада је дошло у башти кафића "Сопрано", који се налази на главном градском шеталишту.

- Данас у 11.13 сати у Улици краља Петра у Северној Митровици у башти кафића 'Сопрано', младићима С.Р. и М.Р. српске националности, пришле су две непознате особе, које су им се обратиле псовкама на албанском језику и ударали стакленим флашама по глави - рекао је Радовић.

Како је додао, за сада полицији непознати нападачи побегли у правцу главног моста ка јужном делу града.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)