НАПАДНУТИ СРБИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Огласио се градоначелник Северне Митровице (ВИДЕО)

Novosti online

10. 04. 2021. у 15:35

ГРАДОНАЧЕЛНИК општине Северна Митровица Милан Радојевић најоштрије осуђује данашњи напад на двојицу српских младића,који се десио данас, у преподневним часовима на шеталишту у главној градској улици у Северној Митровици.

НАПАДНУТИ СРБИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Огласио се градоначелник Северне Митровице (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Том приликом повређени су младићи који су мирно седели и нанете су им повреде у пределу главе због којих су збринути у болници у Косовској Митровици. Према изјавама повређених младића, нападачи су били албанске националности, који су након напада побегли у правцу главног моста на Ибру који раздваја Северну Митровицу и Јужну Митровицу.

Позивам све грађане на уздржаност а представнике полиције и међународних безбедонсних институција позивам да појачају будност и превентивно делују јер у кратком временском интервалу ово је други међуетнички напад на Србе у Северној Митровици.

Док политички представници Срба позивају на уздржаност и траже јасну реакцију институција то се исто не може рећи и за поједине представнике централних институција у Приштини.

Још једном позивамо представнике међународне заједнице да јасно осуде овај напад на Србе и пошаљу јасну поруку да осуђују овакве  инциденте, чиме ће показати да имају нулту толеранцију на насиље и на нападе на Србе ма где живели и без обзира на националност нападача или друштвени положај жртве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)