"ПИРАНА" И "ПРЕДАТОР" НАРУЧИЛИ УБИСТВО КАНА: Разоткривени детаљи ликвидације припремане у Будви, трагови воде до Беливука и Миљковића?

Е. Х.

25. 03. 2021. у 22:13

ГОТОВО цела организација припреме ликвидације Марка Љубише Кана у Будви јануара ове године, од логистике до директног извршиоца, разоткривена је. Ипак, недостају налогодавац и главни организатор.

ПИРАНА И ПРЕДАТОР НАРУЧИЛИ УБИСТВО КАНА: Разоткривени детаљи ликвидације припремане у Будви, трагови воде до Беливука и Миљковића?

Фото Приватна архива

У криптованим телефонима они се крију иза надимака "Пирана" и "Предатор". Постоје оперативне индиције да је реч о Вељку Беливуку и Марку Миљковићу, чији је наводно прави шеф Которанин Радоје Звицер.

Када је у јануару на улици у Будви заустављен Краљевчанин Страхиња С. са фалсификованим документима током рутинске контроле, мало ко је веровао да ће се распетљати клупко припреме једног убиства, и то безбедносно интересантне особе. Реч је о човеку за кога се тврди да припада барско-будванској екипи и да је у блиским односима са Луком Бојовићем и Филипом Кораћем.

Лазар Илић, Фото Приватна архива

Млади Краљевчанин одвео је полицију до свог "штек-стана" и на тај начин одао свог суграђанина Лазара Илића, за којим је Србија у том тренутку трагала због сумње да је неколико месеци раније убио Александра Шарца у тржном центру "Ушће".

- Тада је откривен и Илић, који је, према полицијским сазнањима, заснованим на Страхињином признању, требало да буде тај који ће да убије Кана - наводи наш саговорник.

- У исто то време у Црној Гори, односно у Котору, бораве Беливук и Миљковић, и то у гостима код Звицера. Непобитно је утврђена веза између Илића, Беливука и Миљковића.

У црногорским медијима је освануо део из званичне документације тужилаштва о деловању ове криминалне екипе где се, поред осталог, наводе и друга имена.

- Поред осумњиченог Милоша Клечка и окривљених Страхиње С., Лазара Илића и Грге Милићевића, чланство у криминалној организацији прихватили су и друга, засад неидентификована лица која у комуникацији путем криптованих телефонских уређаја користе надимке - "Предатор", "Пирана", а она је формирана ради стицања незаконите добити и моћи и деловања у међународним размерама... - наводи се, поред осталог, у списима.

ДОБРОВОЉНО ДАО ШИФРЕ

Интересантно је да се у тужилачким и судским списима наводи и да је млади Краљевчанин Страхиња С. добровољно полицијским службеницима дао шифре од свог криптованог телефона. Чланови његове породице, међутим, тврдили су неколико дана после његовог хапшења да је он у полицији подвргнут физичкој и психичкој тортури.

Према тврдњама из тужилаштва Црне Горе, српски држављанин Страхиња С. признао је истражитељима да је, уз помоћ других припадника криминалне организације, у Црну Гору дошао у ноћи између 19. и 20. јануара, с циљем да прати особу чије је убиство планирано.

СУМЊЕ Вељко Беливук, Фото АП

Он је описао и начин на који је прешао државну границу, испричао ко му је од других припадника криминалне организације омогућио превоз и која је била његова улога...

Тврди, како пише у списима, да је радио по налогу Илића и да је према његовим инструкцијама заузео позицију у једном угоститељском објекту код будванског спортског центра, "са које је несметано могао да уочи долазак оштећеног" и посредством криптованог телефона извештава друге о његовом кретању...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)