МИКИНЕ УЧЕНИЦЕ ТРПЕЛЕ ПСИХИЧКЕ ПАТЊЕ: Адвокат Југослав Тинтор о резултатима вештачења оштећених у случају власника школе "Ствар срца"

В. Н.

22. 03. 2021. у 21:50

ПСИХОЛОШКА вештачења девет девојака, које тврде да су жртве власника школе глуме "Ствар срца", Мирослава Мике Алексића (68) завршена су и, како наводи адвокат Југослав Тинтор, пуномоћник неколико оштећених, она потврђују веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао.

МИКИНЕ УЧЕНИЦЕ ТРПЕЛЕ ПСИХИЧКЕ ПАТЊЕ: Адвокат Југослав Тинтор о резултатима вештачења оштећених у случају власника школе Ствар срца

Фото: Printskrin

Он је указао да је девојке вештачила комисија вештака неуропсихијатара и психолога, која је закључила да су оне трпеле "психичке патње високог интензитета".

- Добили смо налазе и мишљења, која се разликују од жртве до жртве, али у суштини потврђују њихове исказе и појачавају оптужбу против окривљеног - каже Тинтор, који заступа и глумицу Милену Радуловић, која је прва поднела пријаву против Алексића.

Према налазу вештака, искази девојака о томе шта су преживеле од Алексића се могу сматрати потпуно валидним. Из вештачења, према информацијама које смо добили, произилази да се понашају искрено, да код њих нема поремећаја, митоманије, псеудологије фантастике.... Уколико тужилаштво не буде тражило извођење још неких доказа, истрага би овим вештачењем могла да се оконча, а потом да уследи одлука о подизању оптужнице.

Алексић се терети за силовање и полно узнемиравање девет полазница своје школе у периоду од 2008. до 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)