87.000 ЕВРА НА РУЦИ: На царини заплењен сат возачу из Прешева

Ј.С.

22. 03. 2021. у 13:01

НА граничном прелазу Хоргош 17. марта цариници су у сарадњи са полицијом, открили и запленили веома скуп сат робне марке „Хублот“, чија је вредност процењена на 87.000 швајцарских франака.

87.000 ЕВРА НА РУЦИ: На царини заплењен сат возачу из Прешева

Фото: Управа царина

Случај је откривен када је за контролу на улазу у земљу пристигао „ауди“ словачких регистарских ознака, којим су на релацији Братислава-Тирана путовали један држављанин Србије и један држављанин Словачке.

Упитани да ли имају нешто за пријављивање и 50-годишњи возач и његов неколико година млађи сапутник рекли су, да са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ готовине.

Без обзира на то, издвојени су за детаљну контролу, када је цариник међу ноншалантно набацаним стварима на задњем седишту аутомобила пронашао и папирну кесу, у којој се налазила и празна кутија од ручног сата „Хублот Бигбенг“ са сертификатом, на коме је као датум куповине био уписан 3. март 2021. године.

Возач је најпре негирао да је сат из пронађене кутије уопште ту, да би потом показао царинику на свог сапутника, који је поменути сат носио на левој руци.

Против возача из Прешева покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом, до када ће скупоцени сат, наводно преузет у Братислави за пријатеља из Тиране, бити задржан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)