ПОРУЧИО КАКО ДА БУДЕ САХРАЊЕН: Породица и пријатељи Милана Илића (34) у шоку, поред тела нађено опроштајно писмо

С. М. ЈОВАНОВИЋ

22. 03. 2021. у 08:02

ТЕЛО мушкарца за које се сумња да је Милан Илић (34), из Доњег Милановца, који је нестао 20. децембра прошле године, пронађено је у суботу по подне у напуштеној кафани "Деверика" на улазу у овај градић на Дунаву.

ПОРУЧИО КАКО ДА БУДЕ САХРАЊЕН: Породица и пријатељи Милана Илића (34) у шоку, поред тела нађено опроштајно писмо

Фото: Приватна архива

Тело мушкарца, без видљивих трагова насиља, пронађено је на спрату некадашње "Деверике" у фази распадања. Поред тела полиција је пронашла Миланове ствари и лична документа, али и - опроштајно писмо.

- Пронађено је опроштајно писмо у којем се указује на поруку коју је Милан, одлазећи од куће после прославе породичне славе Светог Николе, оставио у лаптопу о томе како жели да буде сахрањен - сазнају "Новости" из извора блиских истази.

Сумња се да се овај младић отровао, али није познато чиме. Више јавно тужилаштво у Неготину наложило је обдукцију тела како би се утврдио тачан узрок смрти.

У Доњем Милановцу, градском насељу у општини Мајданпек, са тек нешто више од 2.000 становника, мук и неверица. Нико од мештана није очекивао овако трагичан крај тромесечне потраге за Миланом. Породица је у шоку, не жели да о овом случају било шта каже.

- Туга велика. Не знам момка баш добро. Јављао се у пролазу кад је долазио кући. Жалосно је све ово. Веровао сам да је жив - одмахује руком један од комшија.

 Милан Илић, Фото Фејсбук

Да ли је нешто указивало на овакав трагичан крај, нико у Доњем Милановцу не може да потврди. Кажу да је Милан био изузетно добар и интелигентан младић, да је говорио неколико језика, радио у страним амбасадама, и чешће био у иностранству и у Београду него у завичају.

За овим младићем, који је последњи пут виђен у раним јутарњим сатима 20. децембра, када је пошао од куће наводно да се прошета, трагало се три месеца. Обимна истраг, а осим по ближој околини, проширила се и на околна брда и шире окружење Доњег Милановца.

Бројни мештани, рођаци, родитељи и браћа Миланова, пријатељи, аласи, ловци, претражили су сва места на која је Милан ишао у шетњу са псима или пријатељима.

У потрагу се укључила ренџерска служба Националног парка "Ђердап", а након молбе породице Александру Вулину и Владимиру Ребићу, министру и директору полиције, укључило се и стотинак припадника Интервентне полиције. Они су данима са специјалним псима трагачима "чешљали" околину Доњег Милановца, сонарима снимали Дунав, ронилачка јединица Жандармерије је, такође, темељно претраживала Дунав. Узалуд.

ХТЕО ДА "УРЕДИ ЖИВОТ"

Милан Илић је након одласка од куће 20. децембра прошле године оставио поруку у којој је написао да жели да покуша да се сам снађе у животу, да живи како он хоће и како му одговара и да има идеје како ће уредити свој живот. Многи сада причају да је у тој поруци био и његов аманет како жели да буде сахрањен, на шта је Милан и лично подсетио и опроштајним писмом, пронађеним поред беживотног тела у напуштеном објекту на улазу у Доњи Милановац.

Случај је хтео да припадници полиције буду последњи који су видели Милана и први који су га пронашли. Тог јутра, на дан нестанка, Илића је срео рођак, припадник Полицијске станице у овом градићу, али му ништа у његовом понашању није указивало да нешто није у реду.

Нажалост, и беживотно тело овог младића пронашао је полицијац пролазећи поред "Деверике", која годинама никако да се прода и поново почне да прима госте. Пролазећи поред кафане, полицајац је приметио одшкринута врата, а знајући да власник објекта не живи ту, ушао је да види да ли је било неке провале. Беживотно тело млађег мушкарца пронашао је у соби на спрату.

Мештани истичу да је последњих дана горело светло у бившој кафани. Претпостављају да бившу кафану нико није обијао јер се знало да је објекат одавно напуштен. Кажу да је могуће и да је ветар који је данима дувао, са ударима олујне јачине, вероватно "отворио" врата "Деверике". Поједини мисле и да је Милан, знајући да власник објекта није ту и да објекат одавно није у функцији, зато одлучио да са тог места напусти свет.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)