ОВО ЈЕ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ МИХАЈЛО СТУПАР: Шмита претукли, па прегазили колима

О. МАТАВУЉ

12. 03. 2021. у 09:00

МИХАЈЛО Ступар (47) звани Шмит из Приједора брутално је убијен у насељу Рашковац. У полицији сумњају да су га убица или више њих, бејзбол палицом претукли насмрт и највероватније прегазили аутомобилом.

ОВО ЈЕ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ МИХАЈЛО СТУПАР: Шмита претукли, па прегазили колима

Фото Фејсбук

Нико засада није ухапшен, ни осумњичен за злочин и за починиоцима се трага.

Ступарево унакажено тело пронађено је јуче око 10 часова. Глава му је била смрскана и имао је вишеструке повреде за које се сумња да су нанесене дрвеном палицом.

- Убиство је највероватније извршено око сат времена иза поноћи. На месту злочина пронађени су трагови поломљене бејзбол палице, којом је по глави брутално ударан до смрти. Пронађени су и трагови који указују да је чак прегажен аутомобилом - рекао је извор близак истрази.

ЖРТВА Михајло Ступар, Фото Фејсбук

Он појашњава да је место злочина доста широко, што истражитељима отежава посао.

- Трагови крви пронађени су у кругу од око 100 метара.

Све указује да је ту било доста кретања и постоји могућност да је жртва покушала да побегне од убица. Лице места се детаљно претражује, а трага се и за мобилним телефоном жртве - каже извор упућен у истрагу.

У полицији сазнајемо да им је Ступар био добро познат.

Доводио се у везу са трговином дроге, а пре неколико месеци је изашао из затвора. Раније је хапшен у полицијској акцији "Кондор", усмереној на разбијање криминалне групе која се бавила диловањем хероина и марихуане. Имао је богат досије, због чега се сумња да је убиство последица неког криминалног обрачуна.

ПОТРАГА ЗА УБИЦАМА ЈОШ ТРАЈЕ

ПОРТПАРОЛ ПУ Приједор Звездана Алендаревић потврдила је да је увиђајем утврђено да је реч о убиству, али о детаљима истраге није могла да говори.

- Обављен је увиђај и полицијски службеници предузимају све мере и радње на расветљавању тог кривичног дела и откривању починилаца - рекла је Алендаревићева.

Иначе, Ступар је у јуну 2018. био жртва тешког напада, када је више пута избоден ножевима. За напад су оптужени Вања В. и Далибор Р., који такође имају богате криминалне досијее, а са којима се и познавао. У оптужници се наводи да су они критичног дана Ступара сачекали испред кафића и позвали га да се са њима провоза. Одвезли су га у шуму у месту Орловци, где су нагло зауставили возило и ножевима насрнули на њега.

Уболи су га у раме, бутину, надлактицу, натколеницу и леву страну грудног коша. У оптужници се наводи да су њих двојица током напада испитивали Ступара "зашто их одаје полицији" и зашто "уваљује" њих и извесног Владу, што је и био мотив напада.

Како сазнајемо, један од њих се налази у затвору на издржавању казне, док је други на слободи и они тренутно нису у фокусу истраге. До закључења овог издања "Новости" нико није ухапшен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)